Mattias Lantto

Profilbild för Mattias Lantto
Mattias Lantto
4.8 / 5
(24 omdömen)
Statistik senaste halvåret:
10 st
0 st
41 049 000 kr

Bakgrund

Mattias Lantto jobbar på Bostadssäljarna och är registrerad mäklare sedan 2005-10-26. Mattias har enligt vår statistik haft 1 försäljning det senaste halvåret. Försäljningarna har gällt lägenheter och motsvarar ett värde på 4 130 000 kr.

Presentation

Efter mäklarutbildningen 2005 sökte jag mig till Sveriges då mest innovativa mäklarbyrå. De var bland annat först med både styling och proffsfoto av samtliga bostäder som förmedlades. När mäklare på traditionella firmor skakade på huvudet såg jag snabbt vilka skillnader det gav i plånboken för mina säljare. Sedan dess har jag alltid fokuserat på att utveckla och testa nya idéer vilket har resulterat i att jag tillsammans med mina duktiga kollegor byggt upp två av Sveriges mest framgångsrika mäklarbyråer från grunden, nu senast Historiska Hem som är Sveriges största nischade mäklarbyrå.

-”Under coronapandemin fick jag chansen att testa tankar jag haft en längre tid. Skulle man kunna förbättra mäklartjänsten genom att ta in säljaren som del i ens försäljningsteam, där alla fyllde tydligt definierade roller?”

Under 2021 testade jag konceptet. Fördelarna visade sig väldigt snabbt. I stället för att erbjuda 45 minuters visning på söndagen kunde
säljaren vara på plats mellan exempelvis kl 11-15, vilket resulterade i cirka 50% fler intressenter jämfört med liknande bostäder i samma stadsdel
och visningshelg. Intressenternas mottagande var rungande positivt. Att få svar på sina frågor direkt från säljaren om hur det var att bo i bostaden, när det var sol på balkongen etc var än mer positiv än jag föreställt mig. Samtliga frågor om föreningens ekonomi, budgivning etc skrevs upp och gick vidare till oss som mäklare som återkomster. När intressenterna spontant frågade om de själva fick sälja sina bostäder på samma vis förstod
jag att det här kan förändra branschen i grunden. Fördelarna är många för en säljare. Man får fler intressenter som besöker visningarna tack vare längre visningstider, man kan ta fler personliga visningar än mäklare, intressenterna får en personligare känsla för dig och din bostad än vad mäklaren kan ge. Andra fördelar är förstås att det frigör massor av tid för mäklaren vilket påverkar arvodet.

Mäklarbyrå

Bostadssäljarna

Säljare om Mattias.

29 maj 2022

"Vi resonerade som så att vi känner vårat område bättre än många mäklare och kan ge en mer personlig visning av både lägenhet och område. Då passade Mattias koncept perfekt. Mattias var hjälpsam med allt kring försäljning, marknadsföring, avtal, ekonomi, -ja det vi inte har någon koll på. Tyckte ä..."
"Vi resonerade som så att vi känner vårat område bättre än många mäklare och kan ge en mer personlig visning av både lägenhet och område. Då passade Mattias koncept perfekt. Mattias var hjälpsam med allt kring försäljning, marknadsföring, avtal, ekonomi, -ja det vi inte har någon koll på. Tyckte även det var bra att ha chansen att visa lägenheten under fler timmar, så att så många som möjligt kunde komma på visningen."
Läs mer
säljare på Fogdevägen 39

17 jun 2020

"Supernöjd med försäljningen med Mattias och Historiska Hem, proffsigt, lättsamt och bra resultat överlag. Rekommenderas gladeligen! "
säljare på Brantstigen 16

02 nov 2016

"Rekomenderas varmt!"
säljare på Ekensbergsvägen 126

16 okt 2016

"Jag är verkligen nöjd och rekommenderar gärna!"
säljare på Malmgårdsvägen 12

13 sep 2016

"Mattias är historiskt intresserad av gamla byggnader och kan beskriva husets historia och förklara stilar och annat som är av stort värde, både för säljare och köpare. Mattias var också trygg i sin roll som säljare och var lyhörd för vår inställning att inte ha så bråttom när väl intressenter hör..."
"Mattias är historiskt intresserad av gamla byggnader och kan beskriva husets historia och förklara stilar och annat som är av stort värde, både för säljare och köpare. Mattias var också trygg i sin roll som säljare och var lyhörd för vår inställning att inte ha så bråttom när väl intressenter hörde av sig. Han var välvillig till att ställa upp på extravisningar. Vi är mycket nöjda med hans roll."
Läs mer
säljare på Bollhusgränd 3B

12 sep 2016

"Bästa mäklaren någonsin! Man ska helt klart ha Mattias!"
säljare på Industrigatan 2A

05 sep 2016

"Jag är på det stora hela fantastiskt nöjd. Har redan rekommenderat vidare till flera vänner. Mattias är behaglig, lyhörd och rolig att arbeta med. Han känns som en trygg person att ha med sig i en säljprocess. Det som skulle kunna förbättras är att mäklaren korrade texterna extra noggrant innan d..."
"Jag är på det stora hela fantastiskt nöjd. Har redan rekommenderat vidare till flera vänner. Mattias är behaglig, lyhörd och rolig att arbeta med. Han känns som en trygg person att ha med sig i en säljprocess. Det som skulle kunna förbättras är att mäklaren korrade texterna extra noggrant innan de skickas till säljare för påsyn samt se över att det som skrivs stämmer överens med det som säljaren angivit i inskickat underlag samt att köparens namn står rättstavat på kontraktet. Viktigt för att det ska kännas professionellt hela vägen in i mål. "
Läs mer
säljare på Södermannagatan 21

25 aug 2016

"Mattias är kompetent, engagerad och genuint intresse för bostäder. Han förmedlar bostäder på ett nytänkande sätt och är mån om att skapa goda, långsiktiga relationer med både säljare och köpare. Fler mäklare borde vara som honom! "
säljare på Runiusgatan 7

16 aug 2016

"Mattias var en toppen-mäklare i mitt tycke! Hela företagets profil är klockrent, och har det snyggaste säljmaterialet jag sett."
säljare på Årstavägen 27

16 aug 2016

"Mattias är en otroligt engagerad och duktig mäklare. Han känns genuint intresserad av sitt arbete och besitter en stor kunskap inom sitt område. Han överträffade mina förväntningar gällande slutpriset och jag rekommenderar honom varmt."
säljare på Gröndalsvägen 37

16 aug 2016

"Historiska Hem och Mattias Lantto gjorde ett kanonjobb. Vi hade lägenheten hos en annan mäklare innan men bytte ut de mot Historiska Hem och det ångrar vi verkligen inte. Vi fick ut 17% mer tack vare Historiska hem!
Kan verkligen rekomendera de!
Tommy Johansson"
"Historiska Hem och Mattias Lantto gjorde ett kanonjobb. Vi hade lägenheten hos en annan mäklare innan men bytte ut de mot Historiska Hem och det ångrar vi verkligen inte. Vi fick ut 17% mer tack vare Historiska hem!
Kan verkligen rekomendera de!
Tommy Johansson"
Läs mer
säljare på Åsögatan 167

16 aug 2016

"Mattias var en fantastisk mäklare som jag rekommenderar varmt till alla. Väldigt prisvärd och bostaden presenterades på ett sätt jag är övertygad om att ingen annan mäklare lyckats med. Väldigt bra slutpris och en bra process överlag. Kunde inte önska något mer!"
"Mattias var en fantastisk mäklare som jag rekommenderar varmt till alla. Väldigt prisvärd och bostaden presenterades på ett sätt jag är övertygad om att ingen annan mäklare lyckats med. Väldigt bra slutpris och en bra process överlag. Kunde inte önska något mer!"
Läs mer
säljare på Hasselquistvägen 25

Statistik och försäljning.

Sålda bostadstyper

Senaste halvåret
Lägenhet
1

Statistik

Senaste halvåret
Rekommendationer
0
Försäljningar
1
Försäljningsvärde
4 130 000 kr

Betyg och omdömen.

Läs mer om hur vi kontrollerar omdömen här.
Helhetsbetyg
Mäklarens insats totalt sett.
4.8 / 5
Lyhörd
Inlyssnande och tar sig tid att svara på frågor.
4.7 / 5
Engagerad
Väl förberedd och lätt att få tag på.
4.8 / 5
Målinriktad
Har hög energi och är målinriktad.
4.9 / 5
Lätt att tycka om
Upplevs charmig och socialt kompetent.
4.8 / 5

Omdömen

Arvodet var rimligt givet insats och resultat
23 av 24 säljare
Mattias satte rätt förväntningar på slutpriset
20 av 24 säljare
Jag var nöjd med bostadsannonsen
24 av 24 säljare
Mattias var tydlig och höll mig uppdaterad
23 av 24 säljare

Mattias på kartan.

389 tidigare bostäder
3 bostäder till salu
24 rekommendationer

3 bostäder till salu.

Bostäder

2 rum, 39 m²
Lägenhet, Göteborg
3 420 kr/mån
1 599 000 kr
1 rum, 38 m²
42 078 kr/m²
Lägenhet, Göteborg
2 457 kr/mån
5 rum, 128 m²
Lägenhet, Stockholm
6 295 kr/mån

Tidigare försäljningar.

Bostäder

Slutpris saknas
Lägenhet Stureby
3 rum, 67 m²
Utropspris: 3 500 000 kr
Slutpris saknas
Villa Mölnlycke
6 rum, 149 m²
Utropspris: 6 900 000 kr
Slutpris saknas
Lägenhet Hornstull
2 rum,
Utropspris: 4 550 000 kr
Slutpris saknas
Lägenhet Fredhäll
2 rum,
Utropspris: 3 100 000 kr
Slutpris saknas
Lägenhet Södermalm
2 rum,
Utropspris: 3 750 000 kr

Statistik för publicerade bostäder, försäljningar och omdömen baseras på data från Booli och Hittamäklare. Statistiken för försäljningar avser inrapporterade och verifierade slutpriser från mäklare eller av Booli inhämtade och verifierade slutpriser. Statistiken för publicerade bostäder baseras på information som publicerats på Booli.se. Statistik för omdömen och rekommendationer baseras på omdömen från säljare som lämnats via Booli och Hittamäklare.