Mattias Lantto

Profilbild för Mattias Lantto
Mattias Lantto
4.8 / 5
(46 omdömen)
Statistik senaste halvåret:
21 st
9 st
57 520 000 kr

Bakgrund

Mattias Lantto jobbar på Bostadssäljarna och är registrerad mäklare sedan 2005-10-26. Mattias har fått in 9 rekommendationer från säljare under det senaste halvåret. Mattias har enligt vår statistik haft 13 försäljningar det senaste halvåret. Försäljningarna har gällt lägenheter och motsvarar ett värde på 50 587 500 kr.

Presentation

Efter mäklarutbildningen 2005 sökte jag mig till Sveriges då mest innovativa mäklarbyrå. De var bland annat först med både styling och proffsfoto av samtliga bostäder som förmedlades. När mäklare på traditionella firmor skakade på huvudet såg jag snabbt vilka skillnader det gav i plånboken för säljare. Sedan dess har jag alltid fokuserat på att utveckla och testa nya idéer vilket har resulterat i att jag tillsammans med mina duktiga kollegor byggt upp två av Sveriges mest framgångsrika mäklarbyråer från grunden, nu senast Historiska Hem som är Sveriges största nischade mäklarbyrå.

-”Under coronapandemin fick jag chansen att testa tankar jag haft en längre tid. Skulle man kunna förbättra mäklartjänsten genom att ta in säljaren som del i ens försäljningsteam, där alla fyllde tydligt definierade roller?”

Under 2022 testade jag konceptet skarpt. Fördelarna visade sig väldigt snabbt. I stället för att erbjuda en kort söndagsvisning kunde säljaren vara på plats flera timmar, vilket resulterade i cirka 50% fler intressenter jämfört med konkurrerande objekt. Intressenternas mottagande var rungande positivt. Att få svar på sina frågor direkt från säljaren om hur det var att bo i bostaden, när det var sol på balkongen etc var än mer positivt än jag föreställt mig. Samtliga frågor om föreningens ekonomi, budgivning etc skrevs upp och gick vidare till oss som mäklare som återkomster. Genom detta arbetssätt ges fler visningsbesökare som dessutom får ett personligare och genuinare mottagande.

Andra fördelar är förstås att det frigör massor av tid för mäklaren vilket påverkar arvodet.

Mäklarbyrå

Bostadssäljarna

Säljare om Mattias.

25 jun 2024

"Mattias är glad och entusiastisk. Vi körde på hans förslag om att hålla i långa visningar själv. Det verkar ha lönat sig då det var ~50 olika sällskap som gick på visningarna.
Lägenheten var ute i knappt 1½ vecka innan budgivningen avslutades med bra pris.
Det gick bra att få tag i Mattias på h..."
"Mattias är glad och entusiastisk. Vi körde på hans förslag om att hålla i långa visningar själv. Det verkar ha lönat sig då det var ~50 olika sällskap som gick på visningarna.
Lägenheten var ute i knappt 1½ vecka innan budgivningen avslutades med bra pris.
Det gick bra att få tag i Mattias på helgerna även om det var lite rörigt ibland."
Läs mer
säljare på Högalidsgatan 38A

27 maj 2024

"För oss som förening funkade de bra, dvs vi sålde en hyresrätt till privatperson. Gillade hans koncept med långa visningstider som säljaren sköter vilket med lite instruktioner funkade bra och vi fick många budgivare och ett bra slutpris. Fick även tips om en bra stylist som höjde värdet med."
"För oss som förening funkade de bra, dvs vi sålde en hyresrätt till privatperson. Gillade hans koncept med långa visningstider som säljaren sköter vilket med lite instruktioner funkade bra och vi fick många budgivare och ett bra slutpris. Fick även tips om en bra stylist som höjde värdet med."
Läs mer
säljare på Vattenledningsvägen 31

20 maj 2024

"Jag hade bråttom att sälja min lägenhet och Matthias överträffade alla mina förväntningar. Inom bara fyra veckor skötte han alla detaljer med otrolig effektivitet och professionalism. Han samordnade allt från designer och fotograf till visningar, och tack vare hans hårda arbete blev min lägenhet ..."
"Jag hade bråttom att sälja min lägenhet och Matthias överträffade alla mina förväntningar. Inom bara fyra veckor skötte han alla detaljer med otrolig effektivitet och professionalism. Han samordnade allt från designer och fotograf till visningar, och tack vare hans hårda arbete blev min lägenhet snabbt såld. Jag rekommenderar varmt Matthias till alla som söker en engagerad och effektiv mäklare."
Läs mer
säljare på Rutger Fuchsgatan 9

28 mar 2024

"We had a really great experience with Mattias. Excellent comunication - very knowledgeable and always on hand to help with any questions we had with limitless energy.
Although it was a tough market in Gothenburg this year, his direction and profesionalism lead us to a sucsessful sale with a pri..."
"We had a really great experience with Mattias. Excellent comunication - very knowledgeable and always on hand to help with any questions we had with limitless energy.
Although it was a tough market in Gothenburg this year, his direction and profesionalism lead us to a sucsessful sale with a price we were happy with.
I stongly reccomend him as a Mäklare! "
Läs mer
säljare på Göketorpsgatan 15

05 jan 2024

"Mattias är en engagerad och har ett bra koncept för sin mäklartjänst. Vi är mycket nöjda med hans insats. Rekommenderas varmt!"
säljare på Styrbordsgatan 14

15 nov 2023

"Mäklarens engagemang. kunskaper. lyhördhet
vid försäljningen av bostads rätten.
Mycket Bra!
Vi känner oss trygga med honom
Genom en annan försäljning i fastigheten, fick vi kontakt med
Mäklaren. som vi rekommenderar.
"
säljare på Brännkyrkagatan 119

06 nov 2023

"Mäklaren var tillmötesgående, kunnig, förtroendeingivande och lätt att kommunicera med vilket uppskattas i en försäljningsprocess som ju kan vara pressande. "
säljare på Götgatan 42

11 okt 2023

"Jag är mycket nöjd med Mattias Lantto som mäklare samt hans fotograf och inredare. Att jobba med flexibla visningstider och att själv hålla i visningarna visade sig vara ett vinnande koncept! "
säljare på Björcksgatan 62D

05 sep 2023

"Vi kan verkligen rekommendera Mattias och Bostadssäljarna! Han stöttade oss väldigt bra genom hela processen och vi är väldigt nöjda med resultatet.
"
säljare på Övre Olskroksgatan 8

04 sep 2023

"Vi blev intresserade av Mattias nya sätt att sälja lägenheter, där vi själva stod för visningarna. Förutom att det var en rolig upplevelse, samt att det känns bra att träffat de som köpt vår lägenhet, så var det positivt att kunna svara på frågor som köparna (och andra intressenter) hade! Vi fick..."
"Vi blev intresserade av Mattias nya sätt att sälja lägenheter, där vi själva stod för visningarna. Förutom att det var en rolig upplevelse, samt att det känns bra att träffat de som köpt vår lägenhet, så var det positivt att kunna svara på frågor som köparna (och andra intressenter) hade! Vi fick väldigt proffsiga foton på lägenheten och är också mycket nöjda med den hjälp vi fick från stylisten. Mattias förmedlade kontakt med stylisten Martina Mattsson och fotografen Jonas Berg, men vi själva stod för att boka in tid. Deras insatser ingick i priset.
Mattias tog fram kontrakt och var tillgänglig under kontraktsskrivningen, som vi annars genomförde själva tillsammans med köparna."
Läs mer
säljare på Uddevallagatan 33

31 aug 2023

"Jag är verkligen nöjd med Mattias Lantto som mäklare. Jag trodde aldrig att min lilla pärla skulle gå för så mycket, Wow!
Bostadssäljarna är mestadels digitalt, och eftersom jag behövde ett snabbt mäklaravtal passade det mig perfekt. Med kunnig och proffesionellt bemötande lugnade Mattias mig oc..."
"Jag är verkligen nöjd med Mattias Lantto som mäklare. Jag trodde aldrig att min lilla pärla skulle gå för så mycket, Wow!
Bostadssäljarna är mestadels digitalt, och eftersom jag behövde ett snabbt mäklaravtal passade det mig perfekt. Med kunnig och proffesionellt bemötande lugnade Mattias mig och ordnade snabbt ett avtal. Vilket möjliggjorde för att jag fick min nya bostad som är en hyresrätt, då hyresvärden krävde det. Det är jag väldigt tacksam för.
Resultatet beror också på det proffsiga team som jobbar nära Mattias. Jag mötte fantastisk stylist och fotograf som tillsammans med art director & copywriter speglade min lägenhet i ett fint prospekt.
Att jag själv höll i visningarna gjorde mötet med spekulanterna mer personliga men också möjligheten att kunna få fler som kom på visningarna eftersom jag hade längre visningstider. Detta teamwork är anledningen till den vinst jag fick för min etta på Södermalm. Tack!"
Läs mer
säljare på Katarina Bangata 67B

25 aug 2023

"Mycket nöjd, ett väldigt fint samarbete och ett spännande nytt sätt att sälja på, som verkligen gav resultat!"
säljare på Elin Wägners gata 19

21 aug 2023

"Vi har ALDRIG haft en så engagerad och lyhörd mäklare. Han engagerade sig vänligt även i vårt nya köp. Allt blev så fint och bra! Han är dessutom väldigt kunnig. Han vill verkligen föra ett bra jobb.
Vi vill använda honom igen! "
säljare på Götaforsvägen 18

21 aug 2023

"Mattias har jättebra, stöttade under hela processen och arbetet med Bostadssäljarna gav mycket bra resultat!"
säljare på Huvudstagatan 31

29 maj 2022

"Vi resonerade som så att vi känner vårat område bättre än många mäklare och kan ge en mer personlig visning av både lägenhet och område. Då passade Mattias koncept perfekt. Mattias var hjälpsam med allt kring försäljning, marknadsföring, avtal, ekonomi, -ja det vi inte har någon koll på. Tyckte ä..."
"Vi resonerade som så att vi känner vårat område bättre än många mäklare och kan ge en mer personlig visning av både lägenhet och område. Då passade Mattias koncept perfekt. Mattias var hjälpsam med allt kring försäljning, marknadsföring, avtal, ekonomi, -ja det vi inte har någon koll på. Tyckte även det var bra att ha chansen att visa lägenheten under fler timmar, så att så många som möjligt kunde komma på visningen."
Läs mer
säljare på Fogdevägen 39

17 jun 2020

"Supernöjd med försäljningen med Mattias och Historiska Hem, proffsigt, lättsamt och bra resultat överlag. Rekommenderas gladeligen! "
säljare på Brantstigen 16

02 nov 2016

"Rekomenderas varmt!"
säljare på Ekensbergsvägen 126

16 okt 2016

"Jag är verkligen nöjd och rekommenderar gärna!"
säljare på Malmgårdsvägen 12

13 sep 2016

"Mattias är historiskt intresserad av gamla byggnader och kan beskriva husets historia och förklara stilar och annat som är av stort värde, både för säljare och köpare. Mattias var också trygg i sin roll som säljare och var lyhörd för vår inställning att inte ha så bråttom när väl intressenter hör..."
"Mattias är historiskt intresserad av gamla byggnader och kan beskriva husets historia och förklara stilar och annat som är av stort värde, både för säljare och köpare. Mattias var också trygg i sin roll som säljare och var lyhörd för vår inställning att inte ha så bråttom när väl intressenter hörde av sig. Han var välvillig till att ställa upp på extravisningar. Vi är mycket nöjda med hans roll."
Läs mer
säljare på Bollhusgränd 3B

12 sep 2016

"Bästa mäklaren någonsin! Man ska helt klart ha Mattias!"
säljare på Industrigatan 2A

05 sep 2016

"Jag är på det stora hela fantastiskt nöjd. Har redan rekommenderat vidare till flera vänner. Mattias är behaglig, lyhörd och rolig att arbeta med. Han känns som en trygg person att ha med sig i en säljprocess. Det som skulle kunna förbättras är att mäklaren korrade texterna extra noggrant innan d..."
"Jag är på det stora hela fantastiskt nöjd. Har redan rekommenderat vidare till flera vänner. Mattias är behaglig, lyhörd och rolig att arbeta med. Han känns som en trygg person att ha med sig i en säljprocess. Det som skulle kunna förbättras är att mäklaren korrade texterna extra noggrant innan de skickas till säljare för påsyn samt se över att det som skrivs stämmer överens med det som säljaren angivit i inskickat underlag samt att köparens namn står rättstavat på kontraktet. Viktigt för att det ska kännas professionellt hela vägen in i mål. "
Läs mer
säljare på Södermannagatan 21

25 aug 2016

"Mattias är kompetent, engagerad och genuint intresse för bostäder. Han förmedlar bostäder på ett nytänkande sätt och är mån om att skapa goda, långsiktiga relationer med både säljare och köpare. Fler mäklare borde vara som honom! "
säljare på Runiusgatan 7

16 aug 2016

"Mattias var en toppen-mäklare i mitt tycke! Hela företagets profil är klockrent, och har det snyggaste säljmaterialet jag sett."
säljare på Årstavägen 27

16 aug 2016

"Mattias är en otroligt engagerad och duktig mäklare. Han känns genuint intresserad av sitt arbete och besitter en stor kunskap inom sitt område. Han överträffade mina förväntningar gällande slutpriset och jag rekommenderar honom varmt."
säljare på Gröndalsvägen 37

16 aug 2016

"Historiska Hem och Mattias Lantto gjorde ett kanonjobb. Vi hade lägenheten hos en annan mäklare innan men bytte ut de mot Historiska Hem och det ångrar vi verkligen inte. Vi fick ut 17% mer tack vare Historiska hem!
Kan verkligen rekomendera de!
Tommy Johansson"
"Historiska Hem och Mattias Lantto gjorde ett kanonjobb. Vi hade lägenheten hos en annan mäklare innan men bytte ut de mot Historiska Hem och det ångrar vi verkligen inte. Vi fick ut 17% mer tack vare Historiska hem!
Kan verkligen rekomendera de!
Tommy Johansson"
Läs mer
säljare på Åsögatan 167

16 aug 2016

"Mattias var en fantastisk mäklare som jag rekommenderar varmt till alla. Väldigt prisvärd och bostaden presenterades på ett sätt jag är övertygad om att ingen annan mäklare lyckats med. Väldigt bra slutpris och en bra process överlag. Kunde inte önska något mer!"
"Mattias var en fantastisk mäklare som jag rekommenderar varmt till alla. Väldigt prisvärd och bostaden presenterades på ett sätt jag är övertygad om att ingen annan mäklare lyckats med. Väldigt bra slutpris och en bra process överlag. Kunde inte önska något mer!"
Läs mer
säljare på Hasselquistvägen 25

Statistik och försäljning.

Sålda bostadstyper

Senaste halvåret
Lägenhet
13

Statistik

Senaste halvåret
Rekommendationer
9
Försäljningar
13
Försäljningsvärde
50 587 500 kr

Betyg och omdömen.

Läs mer om hur vi kontrollerar omdömen här.
Helhetsbetyg
Mäklarens insats totalt sett.
4.8 / 5
Lyhörd
Inlyssnande och tar sig tid att svara på frågor.
4.8 / 5
Engagerad
Väl förberedd och lätt att få tag på.
4.8 / 5
Målinriktad
Har hög energi och är målinriktad.
4.9 / 5

Omdömen

Arvodet var rimligt givet insats och resultat
45 av 46 säljare
Jag var nöjd med bostadsannonsen
46 av 46 säljare
Mattias var tydlig och höll mig uppdaterad
45 av 46 säljare

Hur enkelt är det att förstå om den här mäklaren är relevant?

Väldigt svårt
Väldigt lätt

Mattias på kartan.

421 tidigare bostäder
10 bostäder till salu
46 rekommendationer

10 bostäder till salu.

Bostäder

2 rum, 57,3 m²
Lägenhet, Stockholm
1 577 kr/mån
3 100 000 kr
1,5 rum, 40,5 m²
77 500 kr/m²
Lägenhet, Solna
2 326 kr/mån
3 rum, 74 m²
Lägenhet, Göteborg
4 581 kr/mån
3 rum, 67,5 m²
Lägenhet, Göteborg
4 946 kr/mån
2 rum, 43,5 m²
Lägenhet, Stockholm
3 014 kr/mån

Tidigare försäljningar.

Bostäder

Slutpris saknas
Lägenhet Kålltorp
2 rum, 56 m²
Utropspris: 3 100 000 kr
Slutpris saknas
Lägenhet Södra Guldheden
4 rum, 81,5 m²
Utropspris: 3 200 000 kr
3 100 000 kr
Lägenhet Bagarmossen
+ 350 000 kr
2 rum, 58 m²
Utropspris: 2 750 000 kr
REKOMMENDERAS AV SÄLJAREN
6 300 000 kr
Lägenhet Mariatorget
+ 800 000 kr
2 rum, 62 m²
Utropspris: 5 500 000 kr
6 200 000 kr
Lägenhet Högalid
+ 1 200 000 kr
2 rum, 58 m²
Utropspris: 5 000 000 kr
REKOMMENDERAS AV SÄLJAREN
"Mattias är glad och entusiastisk. Vi körde på hans förslag om att hålla i långa visningar själv. Det verkar ha lönat sig då det var ~50 olika sällskap som gick på visningarna.
Lägenheten var ute i knappt 1½ vecka innan budgivningen avslutades med bra pris.
Det gick bra att få tag i Mattias på helgerna även om det var lite rörigt ibland."

Statistik för publicerade bostäder, försäljningar och omdömen baseras på data från Booli och Hittamäklare. Statistiken för försäljningar avser inrapporterade och verifierade slutpriser från mäklare eller av Booli inhämtade och verifierade slutpriser. Statistiken för publicerade bostäder baseras på information som publicerats på Booli.se. Statistik för omdömen och rekommendationer baseras på omdömen från säljare som lämnats via Booli och Hittamäklare.