Om oss

Att bara hitta en mäklare är inte så svårt, du känner säkert till några mäklare i ditt område. Din familj eller någon bekant kanske har rekommenderat någon speciell. Men hur vet du vilken mäklare som har rätt expertis för ditt uppdrag? Det är här Hittamäklare kan hjälpa dig.

Varför Hittamäklare?

Valet av mäklare kan göra stor skillnad för resultatet av din bostadsaffär och vi vet att det kan kännas svårt att välja rätt. Just därför finns vi, Hittamäklare. Vi samlar information om alla Sveriges registrerade mäklare och deras bostadsförsäljningar så att du enkelt kan komma igång med din försäljning och ta rätt beslut på bostadsmarknaden.

Det bästa av allt är att du inte behöver göra jämförelsen själv, för med hjälp av vår kostnadsfria matchningstjänst kan vi hjälpa dig hela vägen. Du fyller i ett par enkla uppgifter om din bostad och därefter matchar vi dig med de bästa mäklarna i ditt område, med hjälp av uppgifter om bostadsförsäljningar från Booli och omdömen från tidigare säljare. Att vi är en del av SBAB tillsammans med Booli innebär att vi kan hjälpa dig genom hela boenderesan - oavsett om det gäller att finansiera ett hem, köpa eller sälja ett hem eller helt enkelt att trivas hemma.

Hittamäklare - en del av SBAB

Sedan Hittamäklare grundades för över 15 år sen så har målet varit att bidra till en bättre bostadsmarknad och hjälpa bostadssäljare i mäklarvalet. Därför är det inte så konstigt att vi tidigt i vår resa blev en del av Booli, bostadssajten med det största samlade utbudet av bostäder till salu i Sverige.

Den resa som Booli och Hittamäklare påbörjade tillsammans mot en bättre bostadsmarknad skulle visa sig bli en del av något ännu större. 2016 blev vi nämligen en del av SBAB - banken med Sveriges nöjdaste bolånekunder. En match made in heaven, tycker vi! Det blev en viktig pusselbit för att på ett ännu mer kraftfullt sätt faktiskt kunna påverka bostadsmarknaden till det bättre. Dessutom jackade Booli och Hittamäklares tjänster bra in i SBAB:s mission att bidra till bättre boende och boendeekonomi.

Vi är stolta över vad vi tillsammans har åstadkommit hittills, men vi är långt ifrån färdiga. För oss är det din resa, resan mot ett bättre boende och boendeekonomi, som är målet. Och vi finns med dig på hela resan.

Vår matchningstjänst - steg för steg

Vi hjälper dig gärna hela vägen för att du ska hitta den bästa mäklaren. Med vår kostnadsfria tjänst så matchar vi dig med upp till tre mäklare i ditt område som har haft liknande försäljningar och fått goda omdömen från tidigare säljare.

1. Registrera din bostad

Fyll i några enkla uppgifter om din bostad genom vårt formulär. Uppgifterna använder vi som underlag i vårt urval av mäklare som vi rekommenderar till dig. Vi vill helt enkelt hitta de mäklare som matchar din bostad allra bäst. Vi kontaktar dig per telefon för att ställa ett par kompletterande frågor och för att du ska känna dig helt trygg med hur tjänsten fungerar.

2. Vi presenterar vårt urval

Vi presenterar ett urval för dig med upp till tre mäklare som vi tror skulle passa utmärkt för din försäljning. Du kan enkelt se vad mäklarna har sålt tidigare och till vilka slutpriser. Dessutom kan du läsa tidigare säljares omdömen om mäklarna.

3. Jämför och anlita

Du väljer på egen hand vem eller vilka av mäklarna vi har matchat dig med som du vill träffa. Även om statistik och rekommendationer från tidigare säljare säger mycket så är det minst lika viktigt att du känner dig trygg i det personliga mötet med mäklarna du överväger.

Vanliga frågor

Kostar tjänsten något eller förbinder jag mig till något?
Att använda vår tjänst är helt kostnadsfritt för dig som säljare. Vi tar istället ut en fast engångavgift från de mäklare som vi rekommenderar och som i sin tur är intresserade av att få din försäljning. Du förbinder dig inte till något och du väljer själv om du vill anlita någon av mäklarna.
Måste jag välja min mäklare genom er?
Nej, vår hjälp är frivillig och en registrering hos oss medför inga förplikterser. Vi vill att du ska bli nöjd urvalet du får, men du avgör själv om du vill anlita någon av mäklarna.
Kommer ni sälja vidare mina kontaktuppgifter?
Dina uppgifter behandlas med sekretess och kan endast hämtas av upp till tre mäklare. Dina uppgifter lämnas aldrig ut offentligt eller till annan part.
Måste jag bli kontaktad via telefon?
Mäklarna hör personligen av sig till dig per telefon, för att du ska få ett så komplett första intryck som möjligt. Magkänslan är viktig och den bild du får av mäklaren är antagligen densamma som potentiella köpare kommer att få. Prisförslag och tillförlitligt resonemang kring värdering och försäljningsprocess kräver oftast att mäklaren får se din bostad. Vi rekommenderar därför att du bokar personliga möten med de mäklare du finner intressanta, så att din jämförelse blir så bra som möjligt.
Vilka mäklare använder Hittamäklare?
Alla mäklare som är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen har möjlighet att använda vår tjänst.
Garanterar ni att ert urval av mäklare är de bästa?
Vad som utmärker den "bästa" mäklaren är individuellt, så därför kan vi inte garantera att vårt urval är det bästa för just dig. Våra urval bygger på faktisk försäljningsstatistik, vi tittar bland annat på mäklarens aktivitet i närområdet, liknande bostäder och rekommendationer från tidigare säljare. Du matchas alltså ihop med mäklare som vi anser är relevanta för just dig och din försäljning.
Hur många mäklare kommer att kontakta mig?
Upp till tre mäklare kommer att kontakta dig. Om du önskar färre mäklarkontakter kan du ange detta i din registrering.
Garanterar ni att tre mäklare kontaktar mig?
Vi är angelägna om att du ska komma i kontakt med mäklare som är relevanta för dig och din försäljning. Vår ambition är naturligtvis att du ska komma i kontakt med tre mäklare. Vi garanterar att vi gör vårt bästa för att matcha dig med relevanta mäklare, men vi kan inte lämna några garantier för att dessa mäklare är tillgängliga för just din försäljning.
Är tjänsten förenad med några kostnader?
Nej. Det är kostnadsfritt att använda sig av vår matchningstjänst.
Jag är mäklare. Hur ansluter jag mig till er tjänst?
Alla mäklare som är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen har möjlighet att använda vår tjänst. Kontakta oss på info@hittamaklare.se så hjälper vi dig!