Så fungerar det.

1. Fyll i formuläret

Börja med att fylla i formuläret - det tar bara 2 minuter!

2. Vi matchar dig

Vi matchar dig med de tre bästa mäklarna baserat på rekommendationer och tidigare försäljningar.

3. Du jämför mäklarna

Du väljer själv vilken mäklare, om någon, du vill gå vidare med.

4. Anlita den som passar!

Tjänsten är gratis och du betalar ingenting till oss, lycka till med din försäljning!

Varför använda Hittamäklare?

Goda skäl

 • Tjänsten är gratis
 • Unik information om mäklarnas uppdrag
 • Kvalitetssäkrade och auktoriserade mäklare
 • Du väljer själv om du vill anlita någon av mäklarna.
 • Se vem som sålt dyrast, snabbast eller flest objekt i ditt område
 • Vi har Sveriges enda register över försäljningsuppdrag kopplat till individuella mäklare.
 • Se slutpriser, budhistorik, aktuella bostäder och tidigare säljares rekommendationer.
 • Vad våra användare tycker.

  "Jag är jättenöjd med den hjälp jag fick av Hittamäklare. Jag hade inte sålt någon bostad tidigare och fick bra råd och flera mäklare att välja mellan. Mäklarna hörde av sig och efter att ha jämfört alla valde jag den jag tyckte bäst om och han gjorde även ett kanonbra jobb med försäljningen."
  "Jag fick förslag på flera mäklare och valde den som hade sålt mest där jag bor. Statistiken på mäklarnas försäljningar hjälpte mig att välja och jag blev jättenöjd med slutpriset."
  "Jag behövde välja en mäklare snabbt eftersom jag precis köpt ny bostad och det fick jag hjälp med. Jag kommer att använda tjänsten igen nästa gång jag ska sälja."

  Vanliga frågor

  Kostar tjänsten något eller förbinder jag mig till något?
  Att använda vår tjänst är helt kostnadsfritt för dig som säljare. Vi tar istället ut en fast engångavgift från de mäklare som vi rekommenderar och som i sin tur är intresserade av att få din försäljning. Du förbinder dig inte till något och du väljer själv om du vill anlita någon av mäklarna.
  Måste jag välja min mäklare genom er?
  Nej, vår hjälp är frivillig och en registrering hos oss medför inga förplikterser. Vi vill att du ska bli nöjd urvalet du får, men du avgör själv om du vill anlita någon av mäklarna.
  Kommer ni sälja vidare mina kontaktuppgifter?
  Dina uppgifter behandlas med sekretess och kan endast hämtas av upp till tre mäklare. Dina uppgifter lämnas aldrig ut offentligt eller till annan part.
  Måste jag bli kontaktad via telefon?
  Mäklarna hör personligen av sig till dig per telefon, för att du ska få ett så komplett första intryck som möjligt. Magkänslan är viktig och den bild du får av mäklaren är antagligen densamma som potentiella köpare kommer att få. Prisförslag och tillförlitligt resonemang kring värdering och försäljningsprocess kräver oftast att mäklaren får se din bostad. Vi rekommenderar därför att du bokar personliga möten med de mäklare du finner intressanta, så att din jämförelse blir så bra som möjligt.
  Vilka mäklare använder Hittamäklare?
  Alla mäklare som är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen har möjlighet att använda vår tjänst.
  Garanterar ni att ert urval av mäklare är de bästa?
  Vad som utmärker den "bästa" mäklaren är individuellt, så därför kan vi inte garantera att vårt urval är det bästa för just dig. Våra urval bygger på faktisk försäljningsstatistik, vi tittar bland annat på mäklarens aktivitet i närområdet, liknande bostäder och rekommendationer från tidigare säljare. Du matchas alltså ihop med mäklare som vi anser är relevanta för just dig och din försäljning.
  Hur många mäklare kommer att kontakta mig?
  Upp till tre mäklare kommer att kontakta dig. Om du önskar färre mäklarkontakter kan du ange detta i din registrering.
  Garanterar ni att tre mäklare kontaktar mig?
  Vi är angelägna om att du ska komma i kontakt med mäklare som är relevanta för dig och din försäljning. Vår ambition är naturligtvis att du ska komma i kontakt med tre mäklare. Vi garanterar att vi gör vårt bästa för att matcha dig med relevanta mäklare, men vi kan inte lämna några garantier för att dessa mäklare är tillgängliga för just din försäljning.
  Är tjänsten förenad med några kostnader?
  Nej. Det är kostnadsfritt att använda sig av vår matchningstjänst.
  Jag är mäklare. Hur ansluter jag mig till er tjänst?
  Alla mäklare som är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen har möjlighet att använda vår tjänst. Kontakta oss på info@hittamaklare.se så hjälper vi dig!