Johan Marklund

Profilbild för Johan Marklund
Säljarfavorit
Johan Marklund
5.0 / 5
(24 omdömen)
Statistik senaste halvåret:
16 st
10 st
64 900 000 kr

Bakgrund

Johan Marklund jobbar på Västanhem och är registrerad mäklare sedan 2002-07-23. Johan har fått in 10 rekommendationer från säljare under det senaste halvåret och har utmärkelsen Säljarfavorit sedan mars 2024. Johan har enligt vår statistik haft 16 försäljningar det senaste halvåret. Försäljningarna har främst gällt villor och lägenheter och motsvarar ett värde på 77 005 000 kr.

Presentation

Mitt huvudfokus ligger på förmedling av villor och radhus i Jönköping med omnejd. Jag började min mäklarkarriär för 22 år sedan när jag var 23 år som praktikant på ett stort franchiseföretag, och för drygt 10 år sedan startade jag tillsammans med min kompanjon Per vårt eget företag Västanhem.

Jag är mycket påläst gällande byggteknik och det juridiska runt Jordabalken som man måste ta i beaktande när man säljer hus och andra fastigheter med lagfart. Mina stora styrkor som jag ofta får fin feedback för av både säljare och köpare är transparens, tydlighet och tillgänglighet.

Flertalet gånger under årens lopp har jag fått höra att jag är "omäklig" i min stil, vilket jag väljer att tolka som nåt positivt! Jag är mån om att alla ska känna sig trygga, väl omhändertagna och informerade under den stora resan som en bostadsaffär innebär.

Vad säger mina köpare och säljare?

Kopiöst noggrann, säger han själv. Trevlig, tydlig och en mästare på snabb återkoppling, säger andra. Johan är killen från Ulricehamn som efter några års mäklande i Lund till slut hamnade i Jönköping 2005 för att mäkla hos en av de stora firmorna. Åtta år senare sa han upp sig för att göra det på sitt eget sätt, i Västanhem tillsammans med Per. Lite mer ödmjukt, ostressigt och ärligt, med målet att alltid få kunden att känna sig väl omhändertagen.

Att öppna dörren till ett hem för människor som kanske kliver över tröskeln till sitt nästa hem. Det är Johans favoritstund på jobbet. Många kommer väl pålästa med tusen frågor, och Johan finns där med svaren och hjälper till att tänka rätt. Själv har han hittat hem med hustru och tre barn i en rejäl 60-talsvilla, en byggnadsstil som han är extra svag för. Välplanerat med räta linjer och raka hörn. Och den där själen som man bara känner.

Mäklarbyrå


Kontor

Västanhem

Säljare om Johan.

22 apr 2024

"Kan varmt rekommendera Johan Marklund. "
säljare på Medusagatan 3

27 mar 2024

"Han var alltid tillgänglig"
säljare på Brushanevägen 7

08 mar 2024

"Johan har en gedigen erfarenhet och ett mångårigt kunnande som inger trygghet och förtroende. Man möts av ett genuint intresse och ett bemötande som karakteriseras av professionalitet och personligt engagemang. Som mäklare har Johan en envishet, noggrannhet och ett driv som gör samarbetet och res..."
"Johan har en gedigen erfarenhet och ett mångårigt kunnande som inger trygghet och förtroende. Man möts av ett genuint intresse och ett bemötande som karakteriseras av professionalitet och personligt engagemang. Som mäklare har Johan en envishet, noggrannhet och ett driv som gör samarbetet och resultatet mycket önskvärt. "
Läs mer
säljare på Södra Målen 8

07 mar 2024

"Oerhört proffsigt bemötande och vi kände oss trygga med Johan. Rekommenderar varmt! Vi stylade även lgh med hjälp av deras inredare och det blev så bra! Ska vi sälja något igen kommer vi välja Johan, vi har även rekommenderat honom till vänner som också är mycket nöjda. "
"Oerhört proffsigt bemötande och vi kände oss trygga med Johan. Rekommenderar varmt! Vi stylade även lgh med hjälp av deras inredare och det blev så bra! Ska vi sälja något igen kommer vi välja Johan, vi har även rekommenderat honom till vänner som också är mycket nöjda. "
Läs mer
säljare på Påsgatan 10

04 mar 2024

"Johan är otroligt duktig på det sociala, både gentemot oss som säljare men också i kontakten med köpare. Med lång erfarenhet i yrket har han god kunskap och kännedom om området och marknaden. Han sålde vår lägenhet på en väldigt skakig marknad till ett pris vi var nöjda med! Västanhem har de mest..."
"Johan är otroligt duktig på det sociala, både gentemot oss som säljare men också i kontakten med köpare. Med lång erfarenhet i yrket har han god kunskap och kännedom om området och marknaden. Han sålde vår lägenhet på en väldigt skakig marknad till ett pris vi var nöjda med! Västanhem har de mest tilltalande annonserna av alla byråer och alla kontakter med Västanhem har genomsyrats av proffessionalitet och värme. Rekommenderas!"
Läs mer
säljare på Karlavägen 19

04 mar 2024

"Jag kan varmt rekommendera Johan Marklund och Västanhem som val i samband med försäljning av bostad. Uppskattade särskilt deras proffsighet och personliga bemötande."
säljare på Cirkelvägen 80

03 mar 2024

"Vi är så tacksamma att fått anlita Johan Marklund då vi sålde vårt hus! Johan är en fantastisk person och mäklare som vi varmt kan rekommendera till andra. Genom hela försäljningsprocessen visade han på personligt och professionellt engagemang, alltid tillgänglig och inlyssnande, alltid rakryggad..."
"Vi är så tacksamma att fått anlita Johan Marklund då vi sålde vårt hus! Johan är en fantastisk person och mäklare som vi varmt kan rekommendera till andra. Genom hela försäljningsprocessen visade han på personligt och professionellt engagemang, alltid tillgänglig och inlyssnande, alltid rakryggad, ärlig och noggrann.
Ett stort tack till Johan och ett stort tack till hans medarbetare på Västanhem som alla bidrog till en lyckad försäljning!
"
Läs mer
säljare på Släthult Trädgården 1

03 mar 2024

"Johan var lyhörd och engagerad. Jag kände mig väldigt trygg med honom under en tuff tid för husförsäljning."
säljare på Aronsvägen 5

02 mar 2024

"Påläst, pålitlig, kunnig och trevlig. Lyssnade på våra önskemål och gjorde en fantastisk insats med försäljningen av vår bostad. Rekommenderar varmt Johan som mäklare! "
säljare på Berzeliigatan 8

01 mar 2024

"Johan Marklund är en mycket kompetent och kunnig mäklare som jag varmt kan rekommendera.
Västanhem har dessutom en fint sammansatt mix av olika skickliga medarbetare som hjälper till vid försäljningen. "
säljare på Sannelundsgatan 17

01 mar 2024

"Otroligt nöjd med Johans insats. Fantastiskt engagemang i en mycket tuff marknad. Johan var oerhört lyhörd, öppen och lätt att kommunicera med. Stor erfarenhet och mycket stark inställning att aldrig ge upp förrän för både jag och Johan var nöjda, är klart Johans främsta egenskaper! Erfarenheten ..."
"Otroligt nöjd med Johans insats. Fantastiskt engagemang i en mycket tuff marknad. Johan var oerhört lyhörd, öppen och lätt att kommunicera med. Stor erfarenhet och mycket stark inställning att aldrig ge upp förrän för både jag och Johan var nöjda, är klart Johans främsta egenskaper! Erfarenheten och engagemanget var värt varenda krona!"
Läs mer
säljare på Klostergatan 60

29 feb 2024

"Johan Marklund är oerhört kompetent både tekniskt och socialt. Han är ett gott stöd genom hela försäljningsprocessen. Precis som firman han tillhör så levererar han det där lilla extra. "
säljare på Mad 14

29 feb 2024

"Johan är kunnig och har förmåga att skapa förtroende i försäljningsprocessen. Hans goda kännedom om marknaden och hans stora kontaktnät främst med potentiella bostadsköpare var till stor hjälp vid vår försäljning."
säljare på Östra Storgatan 124A

29 feb 2024

"Jag fick kontakt med Johan Marklund på Västanhem i Jönköping.
Fick ett bra intryck direkt vi bokade möte och Västanhem var snabbt igång med bilder/lägga ut på nätet så allt gick smidigt.
Rekommenderar verkligen Västanhem "
säljare på Vättergatan 26C

26 feb 2024

"När vi började processen att sälja vårt hus kände vi att det var svårt med alla detaljer och beslut som behövde tas. Det var då vi fick kontakt med Johan Marklund, en fastighetsmäklare vars expertis och personliga engagemang gjorde hela skillnaden.
Från vårt första möte visade Johan en imponerand..."
"När vi började processen att sälja vårt hus kände vi att det var svårt med alla detaljer och beslut som behövde tas. Det var då vi fick kontakt med Johan Marklund, en fastighetsmäklare vars expertis och personliga engagemang gjorde hela skillnaden.
Från vårt första möte visade Johan en imponerande kunskap om marknaden. Han gav oss realistiska förväntningar på försäljningspriset och lade fram en marknadsföringsstrategi som verkligen tog hänsyn tillvårt hus unika egenskaper.Johans kommunikationsförmåga var mycket bra, han höll oss kontinuerligt uppdaterade om processens gång och var alltid tillgänglig för att svara på våra frågor eller lugna våra farhågor. Han förstod också att sälja en fastighet inte bara är en affärstransaktion, utan också ett stort steg i två äldre personers liv. Hans stöd och råd genom hela processen gjorde att vi kände oss trygga och väl omhändertagna.
Sammanfattningsvis överträffade Johan Marklund alla våra förväntningar på vad en fastighetsmäklare kan erbjuda. Vi kan helhjärtat rekommendera Johan till alla som söker en mäklare som verkligen bryr sig om sina kunder och levererar resultat."
Läs mer
säljare på Skepparkroken 3

24 feb 2024

"En trygg process med en mäklare som håller vad han lovar. Vi är fantastiskt nöjda säljare och även köpare då vi fick förtroende för Johan i samband med ett husköp till att börja med. "
säljare på Lagermansgatan 9

24 feb 2024

"Vi är mycket nöjda med vår försäljning tillsammans med Johan och Västanhem. Marknaden var inte den bästa, vilket gjorde vår bostad svår att värdera. Men med Västanhems helhetsstänk, med mäklarens yrkesprofession och teamets fingertoppskänsla, fick vi en snabb försäljning som överträffade våra fö..."
"Vi är mycket nöjda med vår försäljning tillsammans med Johan och Västanhem. Marknaden var inte den bästa, vilket gjorde vår bostad svår att värdera. Men med Västanhems helhetsstänk, med mäklarens yrkesprofession och teamets fingertoppskänsla, fick vi en snabb försäljning som överträffade våra förväntningar. Vi kan varmt rekommendera Johan och Västanhem! "
Läs mer
säljare på Lekerydsvägen 26

23 feb 2024

"Vi är otroligt nöjda med Johan från början till slut i vår husförsäljning. Hans engagemang, driv o erfarenhet har gjort hela processen enklare för oss. Han är väldigt noggrann i allt från detaljer i annons till att lägga ut vid rätt tillfälle i en skakig marknad. Kommunikationen har fungerat kloc..."
"Vi är otroligt nöjda med Johan från början till slut i vår husförsäljning. Hans engagemang, driv o erfarenhet har gjort hela processen enklare för oss. Han är väldigt noggrann i allt från detaljer i annons till att lägga ut vid rätt tillfälle i en skakig marknad. Kommunikationen har fungerat klockrent o han har alltid varit tillgänglig för frågor och som bollplank. Man känner sig personligt bemött o han ger både av sig själv o sin tid i varje telefonsamtal o möte. Johan lämnar inget åt slumpen och vi har känt oss lugna o trygga tack vare hans erfarenhet och känsla. Kan varmt rekommendera Johan och Västanhem inför en bostadsförsäljning! "
Läs mer
säljare på Castorgatan 5

01 jun 2023

"Johan Marklund sålde vår lägenhet på Torpa, Jönköping.
Vi kan med varm hand rekommendera Johan och Västanhem.
Johan har visat sig vara snabb på att återkoppla och hålla oss inkluderade i vad som händer samt informerat vilka potentiella köpare som visat intresse.
Vi har uppskattat att Johan unde..."
"Johan Marklund sålde vår lägenhet på Torpa, Jönköping.
Vi kan med varm hand rekommendera Johan och Västanhem.
Johan har visat sig vara snabb på att återkoppla och hålla oss inkluderade i vad som händer samt informerat vilka potentiella köpare som visat intresse.
Vi har uppskattat att Johan under processen givit oss rätt förväntningar men också visat förståelse för våra önskemål.
Vi har verkligen gillat det lilla extra som Västanhem erbjuder. Allt från första kontakten som började på en husvisning Johan höll, stylisten Sofia som satte detaljerna inför fotograferingen och visningen. Vi måst även nämna de otroligt snygga prospekten man får på visningen, de är lika fina som inredningsmagasin.
Johan har varit otroligt engagerad får start till kontrakt.
Det märks att Johan och Västanhem inte glömmer något, alla detaljer räknas.
Tack för denna försäljningen. Vi kommer att sälja med Västanhem nästa gång också."
Läs mer
säljare på Humlevägen 15

14 jan 2019

"Duktig, engagerad och trevlig! Rekommenderas verkligen "
säljare på Kortebovägen 61A

Statistik och försäljning.

Sålda bostadstyper

Senaste halvåret
Villa
12
Lägenhet
3
Radhus
1

Statistik

Senaste halvåret
Rekommendationer
10
Försäljningar
16
Försäljningsvärde
77 005 000 kr

Betyg och omdömen.

Läs mer om hur vi kontrollerar omdömen här.
Helhetsbetyg
Mäklarens insats totalt sett.
5.0 / 5
Lyhörd
Inlyssnande och tar sig tid att svara på frågor.
5.0 / 5
Engagerad
Väl förberedd och lätt att få tag på.
5.0 / 5
Målinriktad
Har hög energi och är målinriktad.
5.0 / 5

Omdömen

Arvodet var rimligt givet insats och resultat
24 av 24 säljare
Jag var nöjd med bostadsannonsen
24 av 24 säljare
Johan var tydlig och höll mig uppdaterad
24 av 24 säljare

Hur enkelt är det att förstå om den här mäklaren är relevant?

Väldigt svårt
Väldigt lätt

Johan på kartan.

302 tidigare bostäder
4 bostäder till salu
24 rekommendationer

4 bostäder till salu.

Bostäder

2 600 000 kr
2,5 rum, 71 m²
36 619 kr/m²
Villa, Jönköping
4 200 000 kr
7 rum, 163 m²
25 766 kr/m²
Villa, Jönköping
7 500 000 kr
9 rum, 307 m²
24 429 kr/m²
Villa, Jönköping
3 900 000 kr
4 rum, 103 m²
37 864 kr/m²
Lägenhet, Jönköping
5 730 kr/mån

Tidigare försäljningar.

Bostäder

Slutpris saknas
Villa Hisingstorp
6 rum, 140 m²
Utropspris: 5 200 000 kr
Slutpris saknas
Lägenhet Kålgården
4 rum, 103,8 m²
Utropspris: 3 200 000 kr
Slutpris saknas
Lägenhet Bäckalyckan
2 rum, 69,5 m²
Utropspris: 2 000 000 kr
5 950 000 kr
Villa Hovslätt
+ 450 000 kr
7 rum, 203 m²
Utropspris: 5 500 000 kr
3 525 000 kr
Villa Sveahäll
+ 825 000 kr
3 rum, 83 m²
Utropspris: 2 700 000 kr

Statistik för publicerade bostäder, försäljningar och omdömen baseras på data från Booli och Hittamäklare. Statistiken för försäljningar avser inrapporterade och verifierade slutpriser från mäklare eller av Booli inhämtade och verifierade slutpriser. Statistiken för publicerade bostäder baseras på information som publicerats på Booli.se. Statistik för omdömen och rekommendationer baseras på omdömen från säljare som lämnats via Booli och Hittamäklare.