Kjell Johansson

Profilbild för Kjell Johansson
Kjell Johansson
4.6 / 5
(31 omdömen)
Statistik senaste halvåret:
187 st
6 st
46 495 000 kr

Bakgrund

Kjell Johansson jobbar på Kjell Johansson Fastighetsbyrå och är registrerad mäklare sedan 1984-09-05. Kjell har fått in 6 rekommendationer från säljare under det senaste halvåret. Kjell har enligt vår statistik haft 12 försäljningar det senaste halvåret. Försäljningarna har främst gällt fritidshus och villor och motsvarar ett värde på 89 500 000 kr.

Presentation

Mer än 35 års erfarenhet av fastighetsförmedling gör att du hamnar i trygga händer när du väljer mig som mäklare dessutom i sällskap med min kollega fastighetsmäklare Laila Hedestig med mer än 20 års erfarenhet. Vi har även lång erfarenhet tillsammans och har hittat ett perfekt samarbete för en riktigt bra fungerande mäklartjänst speciellt vid visningar då vi verkligen kan ta hand om spekulanterna vilket alltid ger såväl trevliga som effektiva visningar där vi verkligen har möjlighet att ta hand om spekulanterna.
Bra kvalitet och stort engagemang är mycket viktigt i varje bostadsaffär och våra bostäder marknadsförs med de bästa möjliga bilderna och en bra presentation.
Varje bostadsaffär och livssituation är unik och kräver därav ett mycket stort engagemang.
Det är viktigt för mig att känslan kommer fram i text och bild allt för att återspegla hemmets unika karaktär.
För mina säljande kunder är målet självklart att affären skall vara professionell och smidig och marknadsföringen skall vara optimal och anpassas efter varje unikt objekt för att nå bästa möjliga resultat.
För mina köpande kunder är målet lika självklart att genom snabb och god service vara behjälplig på vägen mot sitt drömboende.

Detta är ett utdrag ur ett magasin om hur min mäklarkarriär började:
Jag har arbetat som mäklare sedan 20-årsåldern. Det var min äldre bror Per Nyström som lockade in mig i mäklarbranschen. På den tiden var mäklarna ofta över 40 år så många som skulle sälja sina hus förvånades när de träffade en så ung mäklare
Jag började som en Rådmansöspecialist, söndagen var fylld med visningar.
Senare startade jag upp en Sörmlandsavdelning, inköpte ett välbeläget sjöläge mellan Södertälje och Mariefred för att ha nära till besiktningar och visningar. Eftersom jag var bosatt på Norra Lagnö/Värmdö så var hela tiden Värmdö-området det viktigaste området liksom Nacka, främst då Saltsjö-Boo.
Båtburen mäklare
Med tiden tog vi vår laxkutter/skuta med tändkulemotor till nya försäljningsobjekt på skärgårdsöarna. En härligt dunkande tändkulemotor som vi sakta styrde fram med bland öarna till nya försäljningsobjekt och vackra platser i skärgården. Varje gång jag hör en dunkande motor så väcks något inom mig som inte går att förklara, fantastiska tidiga minnen från hela Stockholms skärgård.
Vi var vid den tiden den enda ö-mäklaren, därför bildades ett bolag med namnet Ö-specialisten. Mobiltelefon fanns inte till en början, utan anropen gick via Stockholm Radios anrop ”Holiday 8 SKA” som de flesta kunder som skulle ha ställe i skärgården kände till. Vartefter tiden gick så blev det allt mer skärgårdsobjekt.
Livskamrat
En lägenhetsförsäljning med en kvinnlig säljare vid namn Lilian, som arbetade på ett annat mäklarkontor, gav mig också en livskamrat och arbetskamrat. Vi arbetar nu tillsammans i vårt nuvarande mäklarföretag Kjell Johansson Fastighetsbyrå där vi fortfarande har s k vattenkontakt, som sjölägen och strandnära lägen, men vi tycker om variationen med att sälja vanliga villor och fritidshus, gärna även bostadsrättslägenheter. Ibland t o m affärer på skärgårdsöarna som nyligen Harö Livs samt Guns Livs på Nämdö. Med den variationen blir det här jobbet aldrig tråkigt.
När jag var ung så tog jag för givet att man skulle sluta arbeta vid fyllda 50 år, men det märkliga med det här varierande arbetet gör att man känner sig levande.
I helgen hade vi visningar på Tyresö, igår besiktning av en udde i det vackra Sörmland och idag en hästgård i Sigtuna.
Fantastiska möten
Det här är verkligen ett tidskrävande jobb, men fördelarna är att man kommer till fantastiska platser och även mötet med alla människor är en upplevelse i sig. Jag glömmer aldrig alla de skärgårdsmänniskor jag träffat som förmodligen aldrig hade kommit så nära annars. Tänk t ex att få höra en säljare berätta i syrenbersån på Vindö i Sollenkroka By om Oscarskanalen som Kung Oscar II lät bygga, för att han efter att ha förtöjt sin hjulångare Sköldmön, skulle kunna ta sig in i Vämlingen för att meta abborre – ”när jag var grabb så rodde jag ut och hämtade Oscar så han kunde meta abborre i Vämlingen och samtidigt äta mina medhavda prickigkorvsmörgåsar och dricka pilsner”, berättade han. Det finns även säljare som t ex berättat att mor rodde posten från Möja till Sollenkroka o s v men jag slutar här annars skulle jag behöva ännu mera plats.
Ni har gissat rätt Kjell Johansson kommer inte att sluta som mäklare inom närmaste tiden utan fortsätter tillsammans med sitt glada och trevliga mäklarteam att hjälpa både gamla och nya kunder att förverkliga sina husdrömmar.

Mäklarbyrå


Säljare om Kjell.

09 feb 2023

"Dålig fotograf drog ner bedömningen"
säljare på Värmdö Vårholma 112

09 feb 2023

"Ett mycket bra team, Kjell Johansson och Laila Hedestig, som engagerade sig i vårt speciella försäljningsobjekt. Mycket förstklassiskt annonsunderlag i dagspress och på hemsidan. Rekommenderas starkt!
Säljare på Österåker Svartgarn 2:706"
säljare på Hästskoringen 18B

11 sep 2022

"Detta var vår andra försäljning av denna mäklare. Skulle vi behöva en mäklare framöver så skulle vårt första val vara Kjell Johansson fastighetsbyrå. Teamet Kjell och Laila levererar varje gång med kunskap, trygghet och värme.
Rekommenderas!
"
säljare på Skötholmen

09 jul 2022

"Trevlig och kunnig om skärgården. Vi köpte även fastigheten via Kjell för många år sedan. Marknaden gick ner en del prismässigt under försäljningen pga yttre omständigheter (räntor, inflation)."
säljare på Norehillsvägen 24

30 jun 2022

"Vi var lite osäkra på tidplanen, fick veta en måndag att visningen blir på lördagen, det blev lite hastigt. Annars har allt funkat smidigt och med ett trevligt bemötande. Extremt bra lokalkännedom och professionellt hanterat."
säljare på Tynningösundsvägen 48

30 jun 2022

"Kände till att Kjell Johansson sålt mycket tidigare på ”min” skärgårdsö så det var det självklara valet att anlita honom när jag skulle sälja min stuga. Han och Laila Hedestig är mycket proffsiga och inger ett stort förtroende. Allt flöt väldigt smidigt. "
"Kände till att Kjell Johansson sålt mycket tidigare på ”min” skärgårdsö så det var det självklara valet att anlita honom när jag skulle sälja min stuga. Han och Laila Hedestig är mycket proffsiga och inger ett stort förtroende. Allt flöt väldigt smidigt. "
Läs mer
säljare på Djurö Sollenkroka Ö 211

16 jun 2022

"Vi fick direkt en familjär känsla av Kjell och Laila. De visade ett stort engagemang och intresse för vårt försäljningsobjekt. Med deras stora kunskap om vår skärgård och deras ödmjukhet i att hitta rätt köpare till en plats som betytt otroligt mycket för oss,
så blev Kjell och Laila ett självkla..."
"Vi fick direkt en familjär känsla av Kjell och Laila. De visade ett stort engagemang och intresse för vårt försäljningsobjekt. Med deras stora kunskap om vår skärgård och deras ödmjukhet i att hitta rätt köpare till en plats som betytt otroligt mycket för oss,
så blev Kjell och Laila ett självklart val för oss i familjen.
Vi rekommenderar varmt detta fantastiska team. "
Läs mer
säljare på Östra Sundviksvägen 17

10 maj 2022

"Teamet Kjell Johansson och Laila Hedestig visade ett personligt och stort engagemang och intresse för att ta in kunskaper om vår fastighet. Försäljningsmaterialet och annons var mycket professionellt. Med stor kunskap om skärgårdsfastigheter lotsade dom affären i land trots en vikande marknad. "
"Teamet Kjell Johansson och Laila Hedestig visade ett personligt och stort engagemang och intresse för att ta in kunskaper om vår fastighet. Försäljningsmaterialet och annons var mycket professionellt. Med stor kunskap om skärgårdsfastigheter lotsade dom affären i land trots en vikande marknad. "
Läs mer
säljare på Värmdö Vårholma 321

16 feb 2022

"Vi valde Kjell Johansson som mäklare pga deras stora erfarenhet och kunskap av försäljning av fastigheter i Sthlms skärgård. Och vi blev inte besvikna ! Kjell och hans assistent Lilian Essenberg lade ned mycket jobb och energi vid vår försäljning och hade svar på alla våra frågor. Mycket nöjd med..."
"Vi valde Kjell Johansson som mäklare pga deras stora erfarenhet och kunskap av försäljning av fastigheter i Sthlms skärgård. Och vi blev inte besvikna ! Kjell och hans assistent Lilian Essenberg lade ned mycket jobb och energi vid vår försäljning och hade svar på alla våra frågor. Mycket nöjd med deras insats !"
Läs mer
säljare på Edesön 11

10 feb 2022

"Vi är nöja med försäljningen."
säljare på Rastaborgsvägen 12

04 feb 2022

"En mycket bra och personlig men professionell mäklare. Rekommenderar honom till alla. Helheten är bara så bra. "
säljare på Norrtälje Rådmanby 6:18

14 jan 2022

"Kjell la mycket tid på min försäljning av min tomt. Det kändes gediget och bra med att anlita en erfaren mäklare. Allt var till belåtenhet. Rekommenderas!"
säljare på Sparvhöksvägen 5

11 jan 2022

"Trevliga, snabba o effektiva"
säljare på Tranvikstorp 1

01 dec 2021

"Det var ungefär som förväntat men ganska dyrt i förhållande till arbetsinsatsen! Men visning/försäljning gick smidigt och snabbt med rätt köpare!"
säljare på Ådö Skogsväg 18

29 nov 2021

"Jag valde Kjell Johansson Fastighetsbyrå pga deras lokala förankring i skärgården. Fick direkt känslan av ett kompetent och engagerat team, låg steget före och gav rätt råd, mycket seriösa och personliga. Skulle absolut anlita dem igen om det skulle bli aktuellt. "
"Jag valde Kjell Johansson Fastighetsbyrå pga deras lokala förankring i skärgården. Fick direkt känslan av ett kompetent och engagerat team, låg steget före och gav rätt råd, mycket seriösa och personliga. Skulle absolut anlita dem igen om det skulle bli aktuellt. "
Läs mer
säljare på Bassdalsvägen 10

25 nov 2021

"Vi fick redan från början ett mycket gott intryck av Kjell Johansson och hans kollega Laila Hedestig. De tog sig tid att känna in vår fastighet med omnejd på ett noggrant sätt och tog sig även tid att lyssna på oss säljare. Det gjorde att vi kände oss trygga i försäljningen av fastigheten."
"Vi fick redan från början ett mycket gott intryck av Kjell Johansson och hans kollega Laila Hedestig. De tog sig tid att känna in vår fastighet med omnejd på ett noggrant sätt och tog sig även tid att lyssna på oss säljare. Det gjorde att vi kände oss trygga i försäljningen av fastigheten."
Läs mer
säljare på Noretvägen 32

09 apr 2020

"Trygg "
säljare på Karlsviksvägen 50

Statistik och försäljning.

Sålda bostadstyper

Senaste halvåret
Fritidshus
10
Villa
2

Statistik

Senaste halvåret
Rekommendationer
6
Försäljningar
12
Försäljningsvärde
89 500 000 kr

Betyg och omdömen.

Läs mer om hur vi kontrollerar omdömen här.
Helhetsbetyg
Mäklarens insats totalt sett.
4.6 / 5
Lyhörd
Inlyssnande och tar sig tid att svara på frågor.
4.7 / 5
Engagerad
Väl förberedd och lätt att få tag på.
4.6 / 5
Målinriktad
Har hög energi och är målinriktad.
4.5 / 5
Lätt att tycka om
Upplevs charmig och socialt kompetent.
4.6 / 5

Omdömen

Arvodet var rimligt givet insats och resultat
29 av 31 säljare
Kjell satte rätt förväntningar på slutpriset
26 av 30 säljare
Jag var nöjd med bostadsannonsen
29 av 30 säljare
Kjell var tydlig och höll mig uppdaterad
28 av 31 säljare

Kjell på kartan.

637 tidigare bostäder
4 bostäder till salu
30 rekommendationer

4 bostäder till salu.

Bostäder

8 900 000 kr
3 rum, 68 m²
130 882 kr/m²
Fritidshus, Haninge
985 000 kr
Tomt/Mark, Värmdö
4 995 000 kr
4 rum,
Fritidshus, Norrtälje
5 300 000 kr
4 rum, 51 m²
103 921 kr/m²
Fritidshus, Vaxholm

Tidigare försäljningar.

Bostäder

Slutpris saknas
Lägenhet Södermalm
1 rum, 40 m²
Slutpris saknas
Fritidshus Stockholms skärgård
5 rum, 111 m²
Slutpris saknas
Tomt/Mark Kummelnäs
35 m²
Slutpris saknas
Villa Gustavsvik
2 rum, 45 m²
Slutpris saknas
Fritidshus Sollenkroka
3 rum, 55 m²

Relaterade områden.

Statistik för publicerade bostäder, försäljningar och omdömen baseras på data från Booli och Hittamäklare. Statistiken för försäljningar avser inrapporterade och verifierade slutpriser från mäklare eller av Booli inhämtade och verifierade slutpriser. Statistiken för publicerade bostäder baseras på information som publicerats på Booli.se. Statistik för omdömen och rekommendationer baseras på omdömen från säljare som lämnats via Booli och Hittamäklare.