Katja Åkerberg

Profilbild för Katja Åkerberg
Katja Åkerberg
4.8 / 5
(80 omdömen)
Statistik senaste halvåret:
2 st
0 st
6 480 000 kr

Bakgrund

Katja Åkerberg jobbar på BOSTHLM och är registrerad mäklare sedan 2009-04-15. Katja har enligt vår statistik haft 3 försäljningar det senaste halvåret. Försäljningarna har främst gällt lägenheter och kedjehus och motsvarar ett värde på 11 820 000 kr.

Presentation

Mitt personliga framgångsrecept är att alltid hålla taktpinnen, att arbeta offensivt och strategiskt. En av mina säljare sade "Du står alltid färdig med nästa steg och du förklarar också varför vi gör på ett visst sätt".
Utöver detta är det också viktigt att alltid ha en transparent och ärlig process där alla parter kan känna sig trygga. Jag ser med stort allvar på min roll som opartisk mellanman mellan köpare och säljare. Hellre upplyser jag köparen om en sak för mycket än en sak för lite. Då ökar tryggheten för köparen vilket i slutändan oftast leder till högre slutpriser.

Eftersom jag arbetat 5 år i innerstaden där konkurrensen bland fastighetsmäklarna är hård så har jag finslipats till en vass fastighetsmäklare. Det är av stor vikt för mig att tillsammans med mina uppdragsgivare nå höga slutpriser, det är ju oftast därför mina säljare anlitar mig.

På mina visningar håller jag öppna presentationer där jag samlar ihop sällskapet och berättar grundligt om föreningen, lägenheten och området. Det är mycket uppskattat bland spekulanterna. Givetvis tar jag inför visningen och presentationen reda på allt som jag vet att spekulanterna kommer fråga om. Exempelvis hur stort förrådet är och hur många tvättmaskiner som finns i tvättstugan. Jag ser varje visning som en arbetsintervju eftersom det oftast är där jag hittar mina nästkommande affärer.

Mitt fokusområde har under 3,5 års tid varit Hägersten/Aspudden/ Örnsberg och Hägerstensåsen men jag tar med glädje även emot affärer i hela Stockholm med omnejd. Det är samma metoder som används oavsett var bostaden är belägen- strategierna skräddarsys däremot beroende på marknad och typ av bostad.

Jag utbildades på Malmö Högskola och tog examen 2009.
Min karriär inleddes på Svensk Fastighetsförmedling på Kungsholmen. Redan mitt första år som fastighetsmäklare sålde jag flest bostäder av alla på kontoret och så gjorde alla mina 5 år på företaget. De senare åren på företaget arbetade jag dessutom som säljchef för Svensk fastighetsförmedling Essingeöarna/ Fredhäll.

Karriären fortsatte på Notar där jag efter förra årets kickoff rankades till tio-i toppsäljare.

Jag har också fått priset för Hägerstenåsen mest anlitade fastighetsmäklare två år i rad enligt hittamäklare.se.

Mäklarbyrå


Kontor

BOSTHLM

Säljare om Katja.

02 nov 2023

"Bästa mäklaren vi haft, otroligt kunnig och engagerad. Och grymt trevlig! "
säljare på Skönviksvägen 297

23 okt 2023

"Extremt professionell och visade stort intresse samt lyhörd på våra synpunkter."
säljare på Tallbostigen 9

23 okt 2023

"Toppennöjd med Katjas insats!
Min bostad hade redan legat ute 3 månader med uppdrag hos annan mäklarfirma. Kom istället i kontakt med Katja & hon övetygade mig om att hon var rätt person för uppdraget. Inom bara några få veckor var allt från styling, annons, budgivning & slutligen påskrivet sälj..."
"Toppennöjd med Katjas insats!
Min bostad hade redan legat ute 3 månader med uppdrag hos annan mäklarfirma. Kom istället i kontakt med Katja & hon övetygade mig om att hon var rätt person för uppdraget. Inom bara några få veckor var allt från styling, annons, budgivning & slutligen påskrivet säljkontrakt ordnat med ett slutpris över min förväntan i en tuff marknad.
Jag kan starkt rekommendera Katja, hon har exakt vad man önskar sig av en bra mäklare!"
Läs mer
säljare på Tornslingan 31

21 sep 2023

"Katja är mycket målinriktad och vill alla inblandade väl. Rak i kommunikationen vilket upplevs trovärdigt. Lätt att få kontakt med och hör alltid av sig nästan oavsett när på dygnet. "
säljare på Bastuhagsvägen 55

08 aug 2023

"Jag har sålt lägenheter tidigare men Katja är något helt exceptionellt. Hennes engagemang, lyhördhet, ihärdig och kämpaglöd. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Hade två mäklare som inte löste uppgiften, innan jag anlitade Katja. Hade jag känt till henne från början så hade min lägenhet bli..."
"Jag har sålt lägenheter tidigare men Katja är något helt exceptionellt. Hennes engagemang, lyhördhet, ihärdig och kämpaglöd. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Hade två mäklare som inte löste uppgiften, innan jag anlitade Katja. Hade jag känt till henne från början så hade min lägenhet blivit såld för två år sedan. Katja är något helt annat. När jag själv tappat hoppet (med tanke på världsläget) så fortsatte hon och kämpade på. Är så glad att jag valde henne och även framåt kommer hon vara mitt första val när jag väljer mäklare! "
Läs mer
säljare på Störtloppsvägen 8

26 maj 2023

"Katja visade stort engagemang och var tydlig, gav råd och var uppriktig i alla situationer kring förväntningar i den här försäljningen. Hon tog tidigt kommandot och gav konkreta tips på hur jag kan maxa min försäljning. Hon har god insyn i marknaden och kan lägga upp smarta strategier. Hon visade..."
"Katja visade stort engagemang och var tydlig, gav råd och var uppriktig i alla situationer kring förväntningar i den här försäljningen. Hon tog tidigt kommandot och gav konkreta tips på hur jag kan maxa min försäljning. Hon har god insyn i marknaden och kan lägga upp smarta strategier. Hon visade på stort tålamod och fingertoppskänsla att hantera alla känslor som kan komma under en försäljning av lägenhet."
Läs mer
säljare på Rävsnäsvägen 60

11 mar 2023

"Vi har erfarenhet av ca 7 mäklare och Katja överträffar alla med råge.
Redan från första mötet kände vi att vi kunde lita på henne till 200%. Det var verkligen ett nöje att samarbeta med henne. Hon var alltid påläst oavsett vilka frågeställningar som dök upp från oss eller köpare.
Vi kan varmt ..."
"Vi har erfarenhet av ca 7 mäklare och Katja överträffar alla med råge.
Redan från första mötet kände vi att vi kunde lita på henne till 200%. Det var verkligen ett nöje att samarbeta med henne. Hon var alltid påläst oavsett vilka frågeställningar som dök upp från oss eller köpare.
Vi kan varmt rekommendera Katja till vem som helst!"
Läs mer
säljare på Parkgatan 14

11 mar 2023

"Katja var så engagerad och aktiv. Jag är imponerad över hennes arbetsinsats. Hon gjorde bostadsförsäljning till en bra och spännande upplevelse. Vi är glada åt att vi valde Katja som vår mäklare. "
säljare på Ivar Vidfamnes gata 10

21 jun 2022

"Katja är en fantastisk mäklare, Trots att hela försäljningen skett på distans då jag inte befunnit mig i Stockholm så har Katja fått mig att känna mig trygg och informerad om varje steg. Varmaste rekommendationer "
säljare på Bokbindarvägen 53

13 maj 2022

"Jag är mycket nöjd med min försäljning med Katja! Vi hade en mycket bra dialog om lägenheten och hon föreslog ett antal specifika förändringar/renovering (fast jag först hade ambitionen att inte lägga ner massa jobb). Jag är dock glad att hon övertygade mig och det känns som dom ändringarna gjo..."
"Jag är mycket nöjd med min försäljning med Katja! Vi hade en mycket bra dialog om lägenheten och hon föreslog ett antal specifika förändringar/renovering (fast jag först hade ambitionen att inte lägga ner massa jobb). Jag är dock glad att hon övertygade mig och det känns som dom ändringarna gjorde stor skillnad i slutändan. Jättetrevlig och lätt att ha att göra med! Rekommenderar å det varmaste!"
Läs mer
säljare på Årstavägen 107

27 apr 2022

"Katja är en driven mäklare, glad o trevlig som gör sitt yttersta att ro affären iland. Denna lägenhet såldes när kriget i Ukraina just brutit ut och det var lite trögt på bostadsmarknaden men Katja lyckades ändå få igenom affären med bra resultat!!!"
säljare på Edövägen 23C

13 apr 2022

"Sätter sig in direkt i säljarens position och är väldigt noggrann med att ge bästa möjliga förutsättningar för ett bra resultat. Jobbade planenligt från start till mål utan konstigheter. "
säljare på Sparbanksvägen 77

10 apr 2022

"Jag fick en perfekt full service hjälp från första början till slutet av affären, jag kommer definitivt återkomma till Katja när jag gör min nästa bostads affär.
"
säljare på Alphyddevägen 9

02 jan 2022

"Vill man ha snabba puckar och en målinriktat mäklare är Katja det solklara valet! "
säljare på Cedergrensvägen 58

17 nov 2021

"Katja är en superb mäklare att både ur ett köpar och säljarperspektiv. Anlitat henne för två stycken försäljningar och har även varit på köparsidan en gång.
Jämfört med andra mäklare som jag vart i kontakt med är hon minst dubbelt så driven och engagerad än övriga!
När jag pratat om henne med ..."
"Katja är en superb mäklare att både ur ett köpar och säljarperspektiv. Anlitat henne för två stycken försäljningar och har även varit på köparsidan en gång.
Jämfört med andra mäklare som jag vart i kontakt med är hon minst dubbelt så driven och engagerad än övriga!
När jag pratat om henne med mina vänner har de spontat sagt "Gud vilken bra mäklare du har hittat". Instämmer fullt i detta, annars hade jag inte anlitat henne två ggr."
Läs mer
säljare på Vallfartsvägen 2

16 nov 2021

"Katja är en mycket engagerad mäklare som brinner för sitt yrke!
- Hon är kvicktänkt och väldigt bra på att anpassa sig till rådande situation.
- Katja har en egen säljstrategi som gör att man ligger steget före.
- Vi har fått mycket stöttning i vårt letande efter ny bostad, vilket har varit en s..."
"Katja är en mycket engagerad mäklare som brinner för sitt yrke!
- Hon är kvicktänkt och väldigt bra på att anpassa sig till rådande situation.
- Katja har en egen säljstrategi som gör att man ligger steget före.
- Vi har fått mycket stöttning i vårt letande efter ny bostad, vilket har varit en stor trygghet och som vi har varit väldigt tacksamma för.
- Hon gav oss mycket bra tips vid stylingen och fotografering och var måna om att vi fick bra bilder!
Katja har varit en mäklare i vår smak! Vi har lärt oss mycket under denna process och haft ett bra och roligt samarbete!
"
Läs mer
säljare på Jakobsdalsvägen 14

18 maj 2021

"Katja är väldigt energisk och rolig att jobba med. För mig som själv är spontan och gillar när saker går fort är det enperfent mäklare !
"
säljare på Sparbanksvägen 9

08 maj 2020

"Katja är otroligt skicklig. Kommunikativ, kan marknaden, realistisk men ändå väldigt driven. Effektiv och lyhörd, en oslagbar kombination. Lyckas få både köpare och säljare nöjda. Katja är en mäklare som liksom är född till mäklare! "
säljare på Västertorpsvägen 150

22 feb 2020

"Fantastisk mäklare som förmedlade vår lägenhet på Hägerstensåsen!
Mycket trevlig, flexibel och la verkligen allt fokus på oss som kund, kan starkt rekommendera Katja! :)"
säljare på Sparbanksvägen 43

22 feb 2020

"Mäklaren hade en väldigt effektiv metod. Hon informerade mig i varje stege vad vi ska göra o varför och hur andra tänker. Hon va så erfaren så kunde genom hela processen njuta o lita på henne. Det va otroligt befriande o värt mycket. Just känslan man har i processen är viktig och nu har jag hunni..."
"Mäklaren hade en väldigt effektiv metod. Hon informerade mig i varje stege vad vi ska göra o varför och hur andra tänker. Hon va så erfaren så kunde genom hela processen njuta o lita på henne. Det va otroligt befriande o värt mycket. Just känslan man har i processen är viktig och nu har jag hunnit träffa många mäklare innan. Jag uppskattade hur hon använde tiden för att det ska bli bästa möjliga för mig. Lördagen för att publicera annonsen, för att det ska hamna bland nyaste på hemnet, som ingen annan skulle gjort. Hur vi hade kontraktsskrivning kl 20, för att mycket kan hända en natt. Allt för min skull. Mäklaren har även gett mig mycket råd i mitt sökande efter ny bostad helt frivilligt."
Läs mer
säljare på Torggatan 4

03 dec 2019

"Nöjd med allt! "
säljare på Hägerstensvägen 199

29 nov 2019

"Katja är värd vartenda krona av sitt arvode! Hon har vart tydlig under hela sälprocessen med strategi, mål och förväntat resultat. Det märks rätt fort i kontakt med Katja att hon är en erfaren och vass mäklare som har koll på marknaden oavsett område! Katja förmedlade vår bostad i ett område på a..."
"Katja är värd vartenda krona av sitt arvode! Hon har vart tydlig under hela sälprocessen med strategi, mål och förväntat resultat. Det märks rätt fort i kontakt med Katja att hon är en erfaren och vass mäklare som har koll på marknaden oavsett område! Katja förmedlade vår bostad i ett område på andra sidan stan ifrån hennes lokala område men lyckades ändå nå försäljningsrekord. Vi fick även värdefulla tips på vad vi själva kunde göra för att höja värdet på bostaden och efterfrågan. Kommunikationen har vart rak, enkel och tydlig. Bostaden sålde efter tre dagar på hemnet och efter ett intensivt budkrig. Fantastiskt nöjd med val av mäklare, och även till mina framtida bostadsaffärer ! "
Läs mer
säljare på Helsingörsgatan 14

08 okt 2019

"Jag blev rekommenderad Katja som *den bästa mäklaren i Hägersten*, och det var helt rätt. Hon är proaktiv med en tydlig strategi. Kanske är Katja 2x dyrare än andra mäklare men 10x mera värdefull. Har du en lägenhet i Hägersten som du vill få såld snabbt till ett bra pris så behöver du välja Katj..."
"Jag blev rekommenderad Katja som *den bästa mäklaren i Hägersten*, och det var helt rätt. Hon är proaktiv med en tydlig strategi. Kanske är Katja 2x dyrare än andra mäklare men 10x mera värdefull. Har du en lägenhet i Hägersten som du vill få såld snabbt till ett bra pris så behöver du välja Katja, så enkelt är det. "
Läs mer
säljare på Hägerstensvägen 207

19 maj 2019

"Rekommenderar Katja till det bästa. Katja lyckades sälja vår bostad på mindre än två veckor och dessutom till ett pris som vi med gällande marknadsläge är jättenöjda med. Hon är lyhörd, målinriktad och höll oss kontinuerligt uppdaterade. "
säljare på Rönninge Torg 14

26 sep 2018

"Kan starkt rekomedera Katja som mäklare och vi är väldigt nöjda med att ha anlita Katja som vår mäklare. Hon är proffsig, trevlig, tillgänglig och höll oss väl informerade under hela processen. Några saker vi uppskattade extra mycket var: att ha henne som bollplank/rådgivare vilket var tryggt 2 ..."
"Kan starkt rekomedera Katja som mäklare och vi är väldigt nöjda med att ha anlita Katja som vår mäklare. Hon är proffsig, trevlig, tillgänglig och höll oss väl informerade under hela processen. Några saker vi uppskattade extra mycket var: att ha henne som bollplank/rådgivare vilket var tryggt 2 att hon gav många bra tips på vad som skulle fixas inför fotograferingen. Katja levererade över förväntningarna!"
Läs mer
säljare på Slalomvägen 16

25 sep 2018

"Troligtvis en av de dyrare mäklarna på marknaden, men samtidigt också värd sitt pris."
säljare på Sparbanksvägen 11

15 sep 2018

"Man känner sig trygg genom hela processen med Katja."
säljare på Hägerstens Allé 18

01 sep 2018

"Supernöjd och duktig, möjligen lite dyr men ändå värt det med tanke på bostadsmarknaden just nu."
säljare på Nybohovsbacken 35I

16 aug 2018

"Superb. Rekommenderar starkt. Väldigt engagerad"
säljare på Junkergatan 20

16 jan 2018

"Svårt att göra en prisbedömning i den rådande bostadssituationen med stort omslag på marknaden men vi är ändå mycket nöjda med de indikationer och det slutpris vi fick och Katja gjorde en mycket bra insats i rådande situation. "
säljare på Sankt Göransgatan 123

08 jan 2018

"Katja är väldigt supertrevlig och proffsig mot oss och intressenter till vår lgh. Hon höll flera extra förhandsvisningar. Hon guidade oss tryggt genom hela försäljningen trots svajig marknad och även med vårt köp av ny lägenhet. Vi sålde för mer än väntat tack vare Katja. "
"Katja är väldigt supertrevlig och proffsig mot oss och intressenter till vår lgh. Hon höll flera extra förhandsvisningar. Hon guidade oss tryggt genom hela försäljningen trots svajig marknad och även med vårt köp av ny lägenhet. Vi sålde för mer än väntat tack vare Katja. "
Läs mer
säljare på Junkergatan 14

04 dec 2017

"Katja är ambitös, noggrann och proffsig. Rekommenderas varmt!"
säljare på Inteckningsvägen 35

13 okt 2017

"Katja är grym! Jag skulle verkligen rekommendera henne. Hon är en riktigt bra säljare som har bra känsla för sin produkt och målgrupp. "
säljare på Inteckningsvägen 17H

13 okt 2017

"Rekommenderar gärna Katja till andra, vilket vi faktiskt redan har gjort. Hon är proffsig och tydlig. Gott samarbete. "
säljare på Valutavägen 86

06 sep 2017

"Väldigt duktig och proffsig. Personligt engagerad. Dock så är Notar ganska dyra men som sagt Katja är väldigt bra och man får ju vad man betalar för. En bra mäklare kostar mer."
säljare på Arvodesvägen 13

06 sep 2017

"Svårt att bedöma arvodet eftersom vi hade en köpare som var villig att betala det vi önskade. Men Katja bearbetade köparen och tog även in nya intressenter innan visning."
säljare på Selmedalsvägen 14

02 jul 2017

"Alle tiders innsats og hjelp. "
säljare på Bokbindarvägen 78

17 maj 2017

"Hade ett speciellt objekt som jag trodde skulle vara svårsålt. Ville dessutom få till stånd en affär snabbt. Kontaktad Katja då hon sålt ett liknande objekt i området tidigare. Katja överträffade mina förväntningar. Från det att första mötet skedde var lägenheten såld inom två veckor till ett pri..."
"Hade ett speciellt objekt som jag trodde skulle vara svårsålt. Ville dessutom få till stånd en affär snabbt. Kontaktad Katja då hon sålt ett liknande objekt i området tidigare. Katja överträffade mina förväntningar. Från det att första mötet skedde var lägenheten såld inom två veckor till ett pris som jag var väldigt nöjd med. Rekommenderas starkt."
Läs mer
säljare på Bäckvägen 92C

17 maj 2017

"Trevlig och glad
Lätt att jobba med.
Mycket professionell "
säljare på Vegagatan 23

18 apr 2017

"Katja är en social och mycket trevlig mäklare. Hon har god marknadskännedom och är insatt i trender och andra påverkade faktorer inför en bostadsförsäljning.
Jag kan varmt rekommendera Katja till Dig som vill ha en engagerad och driven mäklare för att maximera just Ditt slutpris! "
"Katja är en social och mycket trevlig mäklare. Hon har god marknadskännedom och är insatt i trender och andra påverkade faktorer inför en bostadsförsäljning.
Jag kan varmt rekommendera Katja till Dig som vill ha en engagerad och driven mäklare för att maximera just Ditt slutpris! "
Läs mer
säljare på Blommensbergsvägen 103

28 mar 2017

"Inspirerande mäklare. Jobbar lite annorlunda än de flesta andra. Träffade fem olika innan valet på Katja kändes självklart."
säljare på Lotterivägen 14

Statistik och försäljning.

Sålda bostadstyper

Senaste halvåret
Lägenhet
2
Kedjehus
1

Statistik

Senaste halvåret
Rekommendationer
0
Försäljningar
3
Försäljningsvärde
11 820 000 kr

Betyg och omdömen.

Läs mer om hur vi kontrollerar omdömen här.
Helhetsbetyg
Mäklarens insats totalt sett.
4.8 / 5
Lyhörd
Inlyssnande och tar sig tid att svara på frågor.
4.8 / 5
Engagerad
Väl förberedd och lätt att få tag på.
4.8 / 5
Målinriktad
Har hög energi och är målinriktad.
4.9 / 5

Omdömen

Arvodet var rimligt givet insats och resultat
75 av 79 säljare
Jag var nöjd med bostadsannonsen
78 av 79 säljare
Katja var tydlig och höll mig uppdaterad
77 av 80 säljare

Hur enkelt är det att förstå om den här mäklaren är relevant?

Väldigt svårt
Väldigt lätt

Katja på kartan.

299 tidigare bostäder
4 bostäder till salu
77 rekommendationer

4 bostäder till salu.

Bostäder

3 rum, 77,8 m²
Lägenhet, Nacka
4 220 kr/mån
2 rum, 64,5 m²
Lägenhet, Stockholm
3 191 kr/mån
Lägenhet, Stockholm
1 rum, 31,4 m²
Lägenhet, Stockholm
1 973 kr/mån

Tidigare försäljningar.

Bostäder

Slutpris saknas
Kedjehus Hässelby-Vällingby
5 rum, 106 m²
Utropspris: 3 375 000 kr
5 600 000 kr
Lägenhet Sundbyberg/Duvbo
+ 1 110 000 kr
3 rum, 90,5 m²
Utropspris: 4 490 000 kr
2 400 000 kr
Lägenhet Bromma
+ 410 000 kr
3 rum, 59 m²
Utropspris: 1 990 000 kr
2 800 000 kr
Lägenhet Enskede-Årsta-Vantör
+ 700 000 kr
2 rum, 57 m²
Utropspris: 2 100 000 kr
REKOMMENDERAS AV SÄLJAREN
"Bästa mäklaren vi haft, otroligt kunnig och engagerad. Och grymt trevlig! "
3 800 000 kr
Lägenhet Sundbyberg
+ 705 000 kr
3 rum, 71 m²
Utropspris: 3 095 000 kr
REKOMMENDERAS AV SÄLJAREN
"Extremt professionell och visade stort intresse samt lyhörd på våra synpunkter."

Statistik för publicerade bostäder, försäljningar och omdömen baseras på data från Booli och Hittamäklare. Statistiken för försäljningar avser inrapporterade och verifierade slutpriser från mäklare eller av Booli inhämtade och verifierade slutpriser. Statistiken för publicerade bostäder baseras på information som publicerats på Booli.se. Statistik för omdömen och rekommendationer baseras på omdömen från säljare som lämnats via Booli och Hittamäklare.