Anna Fernros

Profilbild för Anna Fernros
Säljarfavorit
Anna Fernros
4.8 / 5
(358 omdömen)
Statistik senaste halvåret:
13 st
10 st
50 350 000 kr

Bakgrund

Anna Fernros jobbar på Jägholm Norrortsmäklarna och är registrerad mäklare sedan 2010-06-22. Anna har fått in 10 rekommendationer från säljare under det senaste halvåret och har utmärkelsen Säljarfavorit sedan oktober 2019. Anna har enligt vår statistik haft 14 försäljningar det senaste halvåret. Försäljningarna har främst gällt lägenheter och villor och motsvarar ett värde på 57 965 000 kr.

Presentation

När ni väljer mig som mäklare får ni inte en vanlig förmedlare i mörk kostym utan en utpräglad säljare! Sedan unga år har jag varit drivande och min starka vilja att komma framåt föddes jag med. Tog första stegen vid 8 månaders ålder och därefter har jag vandrat på genom livet. Utbildat mig, gift mig, blivit mamma, skilt mig, husägare, särbo och medmänniska. De erfarenheter som inte bara kommer med åldern utan även av ett antal "trials and errors" har format mig till den 43-åring jag är idag.

Jag tror att man föds till säljare, är faktiskt rätt säker att man måste ha det i sig, och precis som att man ärver exempelvis musikalitet så finns ”själva säljet” i mina gener. Min chef säger att jag är den ende han känner som "skulle kunna sälja sand i öknen", och ja, skulle det bli nödvändigt så tror jag att jag skulle greja det:).

När jag åtar mig ett uppdrag slutför jag det och siktet är helt inställt på att nå högsta slutpris likväl som att parterna ska bli nöjda och känna sig trygga. Noggrannhet är A och O liksom min förmåga att lyssna, känna in och sätta kunden i fokus. Jag tror att anledningen till att jag under 2016 gått upp på Sveriges topp 10-lista över de mäklare som sålt flest objekt har att göra med att jag liksom säljarna drivs av att göra bra affärer. Man måste göra det för att orka ge det lilla extra hela tiden som krävs för att hålla er säljare nöjda;).

Ett försäljningsuppdrag med mig blir tryggt och smidigt men även underhållande då jag gärna bjuder på mig själv och mina erfarenheter. Men framför allt gynnsamt för er plånbok.

Under åren som mammaledig gick jag en utbildning inom strategiskt inköp och breddade mig därmed rejält då jag mycket väl kan sätta mig in i en köpares situation. Och att kunna göra just det hjälper mig att möta era köpare på rätt sätt. Just att kunna sätta sig in i andra människors situationer och känslolägen är en viktig ingrediens i ett framgångsrikt mäklarkoncept, eller mäklarrecept som jag kallar det;).

Säljare om Anna.

27 nov 2023

"Anna har i den skakiga marknaden varit realistisk och inte gett falska förhoppningar kring försäljningsresultat etc. En öppen och ärlig kommunikation som jag verkligen har uppskattat! Hon har varit proffsig, lyhörd och engagerad genom hela (den långa) processen att sälja och jag kan därmed varmt..."
"Anna har i den skakiga marknaden varit realistisk och inte gett falska förhoppningar kring försäljningsresultat etc. En öppen och ärlig kommunikation som jag verkligen har uppskattat! Hon har varit proffsig, lyhörd och engagerad genom hela (den långa) processen att sälja och jag kan därmed varmt rekommendera henne vidare!"
Läs mer
säljare på Ripvägen 12

29 okt 2023

"Anna är en mycket kompetent mäklare och hennes mångåriga erfarenhet är ovärderlig för en snabb, smidig och bekymmersfri försäljning. Hon är professionell, orädd, rak och tydlig i sin kommunikation och sin rådgivning. Anna gör en realistisk värdering från början så förväntningarna sätts på en korr..."
"Anna är en mycket kompetent mäklare och hennes mångåriga erfarenhet är ovärderlig för en snabb, smidig och bekymmersfri försäljning. Hon är professionell, orädd, rak och tydlig i sin kommunikation och sin rådgivning. Anna gör en realistisk värdering från början så förväntningarna sätts på en korrekt nivå från dag 1, vilket förhindrar en utdragen försäljningsprocess med många sömnlösa nätter och oro. Anna gör rätt från början. Hon är också mycket mån om att hela affären, både före och efter, skall vara så lätt och problemfri som möjlig för både köpare och säljare. Win-Win eftersträvas alltid, vilket bidragit till att jag återkommer till Anna varje gång jag har behov av en mäklare. Detta är det tredje huset som Anna säljer på uppdrag av mig under de senaste 10 åren och att fortsätta vara en återkommande kund är det bästa betyget jag kan ge."
Läs mer
säljare på Tallkottsgränd 2

26 sep 2023

"Anna Fernros är en enastående mäklare som brinner för sitt jobb och som trots tuffa tider på bostadsmarknaden än en gång lyckas göra ett utmärkt jobb. Ledord för Anna är; kunnig, professionell och effektiv. Med Anna Fernros blir försäljningen en trygg affär."
"Anna Fernros är en enastående mäklare som brinner för sitt jobb och som trots tuffa tider på bostadsmarknaden än en gång lyckas göra ett utmärkt jobb. Ledord för Anna är; kunnig, professionell och effektiv. Med Anna Fernros blir försäljningen en trygg affär."
Läs mer
säljare på Askvägen 8

21 sep 2023

"Ett högre än förväntan bra genomförande av försäljningen!"
säljare på Rosengårdsvägen 41

25 jun 2023

"Anna är väldigt proffsig med oerhört bra lokalkännedom och massor med driv, samtidigt som hon är trevlig, lyhörd och hjälpsam utöver det vanliga. Mycket bra på att ge tydliga förväntningar och snabba uppdateringar, och har ett riktigt stort kontaktnät. Hon inger trygghet och trovärdighet genom he..."
"Anna är väldigt proffsig med oerhört bra lokalkännedom och massor med driv, samtidigt som hon är trevlig, lyhörd och hjälpsam utöver det vanliga. Mycket bra på att ge tydliga förväntningar och snabba uppdateringar, och har ett riktigt stort kontaktnät. Hon inger trygghet och trovärdighet genom hela processen.
Trots det svåra läget gick försäljningen oväntat fort."
Läs mer
säljare på Vasavägen 21E

24 jun 2023

"Anna var väldigt proffsig och trevlig. Hon höll oss hela tiden uppdaterade och hade en realistisk uppfattning om prisbild. Samt mycket god lokalkännedom. Vi kan absolut rekommendera Anna!"
säljare på Rosengårdsvägen 49

21 jun 2023

"Anna har vi haft kontakt med i minst 5 år, från första tanke av att byta bostad till visningar och tillslut att komma till skott att sälja, hon har varit en trygg hand genom hela processen och väldigt proffsig i sitt bemötande.
Vi kan varmt rekommendera Anna"
"Anna har vi haft kontakt med i minst 5 år, från första tanke av att byta bostad till visningar och tillslut att komma till skott att sälja, hon har varit en trygg hand genom hela processen och väldigt proffsig i sitt bemötande.
Vi kan varmt rekommendera Anna"
Läs mer
säljare på Brännugnsstigen 28

20 jun 2023

"Anna är oerhört duktig, professionell, kunnig med grym lokalkännedom. Hon fokuserar på det som är viktigt och håller både säljare och spekulanter uppdaterade. "
säljare på Blåmesvägen 24

19 jun 2023

"Anna har bra driv och är väldigt kunnig så att rätt uppgifter kring huset presenteras till säljaren. Försäljningen kommer kännas trygg för både köpare och säljare. Trots en svår marknad så såldes huset efter en kort process."
säljare på Husarvägen 8

16 jun 2023

"Anna är väldigt professionell och kunnig."
säljare på Jarlavägen 16

15 jun 2023

"Väldigt proffsig, hjälpsam och lyhörd. "
säljare på Sommarvägen 11

06 maj 2023

"Anna besitter stor erfarenhet och ledde mig smidigt genom denna försäljning. Sakligt och trovärdigt med tydliga förväntningar givet läget. Trots världsläget överträffade slutpriset förväntningarna och affären var klar vid lunch dagen efter visning.
För mig är Anna det självklara valet nästa gång..."
"Anna besitter stor erfarenhet och ledde mig smidigt genom denna försäljning. Sakligt och trovärdigt med tydliga förväntningar givet läget. Trots världsläget överträffade slutpriset förväntningarna och affären var klar vid lunch dagen efter visning.
För mig är Anna det självklara valet nästa gång en försäljning blir aktuellt. Jag kommer också vända mig till henne den dag jag letar efter nytt, då jag vet att hon har ett brett kontaktnät. Tack Anna!"
Läs mer
säljare på Allévägen 13

31 mar 2023

"Allt fungerade klockrent , och proffsigt .
"
säljare på Kantarellvägen 17

31 mar 2023

"Anna är en toppen mäklare. Bra och kompetent mäklare som lyssnar på både säljare och köpare. är väldigt lösningsorienterad för att få affären i hamn. Kan varmt rekommendera Anna Fernros att vara din mäklare!"
säljare på Stortorpsvägen 18C

13 mar 2023

"Trots snårig marknad gav Anna inte upp och rodde i land affären! "
säljare på Höjdvägen 29

27 feb 2023

"Anna är en driven mäklare med riktigt god kunskap om bostadsmarknaden, hon rekommenderas varmt!"
säljare på Blåmesvägen 1

16 feb 2023

"Kan verkligen rekommendera Anna Fernros alltid engagerad och har ett utmärkt sätt att jobba som gagnar både säljare och köpare. en toppen mäklare! "
säljare på Lott A Från Stortorpsvägen 16

15 feb 2023

"Anna Fernros är driven, professionell samt mycket trevlig.
Fick bostaden såld trotts svår marknad.
Kan varmt rekommendera henne samt mäklarbyrån Jägholm.
"
säljare på Bällstavägen 16B

24 jan 2023

"Trots det tuffa läget på bostadsmarknaden blev det en lyckad och smidig affär. Jag är väldigt nöjd med Annas insats. "
säljare på Svampskogsvägen 35

23 dec 2022

"Vilken fantastisk resa det har varit med Anna! Vi använde oss av henne för att både köpa och sälja och vi är så otroligt tacksamma att vi gjorde det! Anna har varit otroligt tydlig och rak i sin kommunikation så att man slapp en massa frågetecken och genom hela resan så har man verkligen känt hur..."
"Vilken fantastisk resa det har varit med Anna! Vi använde oss av henne för att både köpa och sälja och vi är så otroligt tacksamma att vi gjorde det! Anna har varit otroligt tydlig och rak i sin kommunikation så att man slapp en massa frågetecken och genom hela resan så har man verkligen känt hur hon verkligen kämpade för att det ska bli så bra som möjligt för alla parter inblandade.
Det är lätt att ge ett bra betyg när bostadsmarknaden är bra och sköter sig själv, men i dessa tider av osäkerhet och oro så blir det tydligt vilka mäklare har det där extra drivet. Anna har utan tvekan det där extra som mäklare, genom hela resan kände vi oss trygga och omhändertagna på ett mycket positiv sätt och med ett fantastiskt resultat!
Anna rekommenderas varmt!"
Läs mer
säljare på Karlavägen 17

18 nov 2022

"Vi vill rekommendera Anna som mäklare. Hon är driven, kunnig, tydlig och framförallt en varm och fin person. Vi kände fullt förtroende för henne. Vi är så nöjda med både henne och hennes assistent Marie. "
säljare på Mörbygården 77

18 nov 2022

"Anna lyckades i en tuff marknad hitta flera spekulanter tidigt i processen som genererade snabb försäljning innan visning. Hela säljprocessen gick otroligt smidigt, snabbt och över vår förväntan. Hon har god lokalkännedom och realistiska prisuppskattningar. Hon har coachat oss igenom ett flertal ..."
"Anna lyckades i en tuff marknad hitta flera spekulanter tidigt i processen som genererade snabb försäljning innan visning. Hela säljprocessen gick otroligt smidigt, snabbt och över vår förväntan. Hon har god lokalkännedom och realistiska prisuppskattningar. Hon har coachat oss igenom ett flertal köp samt alltid varit ett självklart val för oss att anlita vid försäljning. Hon är noga med att kommunicera och hålla oss uppdaterade kring alla delar i köp- och säljprocessen vilket gör henne till ett tryggt val. "
Läs mer
säljare på Tegelbruksgatan 51

27 okt 2022

"Otroligt engagerad och professionell. Kan varmt rekommendera att anlita Anna"
säljare på Kantarellvägen 43

04 okt 2022

"Vi sålde vårt hus i en svajig marknad men tack vare Annas erfarenhet och driv kände vi oss trygga under processen. Hon levde upp till de förväntningar vi har på en mäklare och kan rekommendera henne till andra. "
säljare på Rosenlundsvägen 7

02 okt 2022

"Jag kände ett stort förtroende och engagemang från Anna, från första början, hon har rak och tydlig kommunikation vilket jag uppskattar. Hon är en omtänksam och öppen människa."
säljare på Trefaldighetsvägen 20A

28 sep 2022

"En mäklare av toppklass, kan sin sak. Kunnig inom sitt yrke. Ett perfekt upplägg och på hur allt ska gå till med goda råd osv. Både jag och köparen var nöjda vid kontraktsskrivningen och det säger väl allt. Efter denna försäljning kommer jag aldrig vända mig till någon annan än Anna Ferneros på ..."
"En mäklare av toppklass, kan sin sak. Kunnig inom sitt yrke. Ett perfekt upplägg och på hur allt ska gå till med goda råd osv. Både jag och köparen var nöjda vid kontraktsskrivningen och det säger väl allt. Efter denna försäljning kommer jag aldrig vända mig till någon annan än Anna Ferneros på Jägholm "
Läs mer
säljare på Strandängsvägen 19

26 sep 2022

"Anna lyckades hitta köpare trots en minst sagt utmanande marknad."
säljare på Blekingevägen 17

25 sep 2022

"Trots marknadsläget lyckades Anna få huset sålt, vilket var en lättnad för oss."
säljare på Violvägen 9A

23 sep 2022

"Såå glad att jag valde Anna till min mäklare. Anna hade full koll på försäljningen och var duktig på att både se till att jag fick sålt men var också mån om att rätt köpare skulle få min lägenhet. Kan varmt rekommendera Anna !
Tack också till Marie på kontoret som alltid fanns där när man hade f..."
"Såå glad att jag valde Anna till min mäklare. Anna hade full koll på försäljningen och var duktig på att både se till att jag fick sålt men var också mån om att rätt köpare skulle få min lägenhet. Kan varmt rekommendera Anna !
Tack också till Marie på kontoret som alltid fanns där när man hade frågor, det betydde mycke under försäljningens gång.
"
Läs mer
säljare på Tallåsvägen 176

23 sep 2022

"Anna var hela tiden rak och tydlig med stor omtanke om våra intressen så vi kunde känna oss trygga med våra förväntningar på försäljningen. Anna var också väldigt tillgänglig för frågor under hela processen och de få gånger hon inte var det så fanns alltid Marie där och kunde hjälpa till. Jag rek..."
"Anna var hela tiden rak och tydlig med stor omtanke om våra intressen så vi kunde känna oss trygga med våra förväntningar på försäljningen. Anna var också väldigt tillgänglig för frågor under hela processen och de få gånger hon inte var det så fanns alltid Marie där och kunde hjälpa till. Jag rekommenderar varmt Anna och Jägholm Vallentuna som mäklare."
Läs mer
säljare på Gökärtsvägen 105

01 jul 2022

"Jag kan varmt rekommendera Anna Fernros som en kompentent mäklare, hon är lyhörd till kundens önskemål men håller en klar linje som hon tror på, Anna har en bra försäljningsstrategi och är socialt begåvad så hon tilltalar både säljare och köpare. "
säljare på Åsta 18

29 jun 2022

"Anna har stor erfarenhet & marknadskännedom & fick oss att känna oss trygga med vår försäljning i en orolig marknad. Hela tiden med en bra, tydlig & ärlig kommunikation samt snabb återkoppling. Vi kan varmt rekommendera Anna. "
säljare på Tegelbruksgatan 21

29 jun 2022

"Jag uppskattade vår raka och direkta dialog, vi hade regelbundna avstämningar. Anna är engagerad och bryr sig, det är viktigt för mig som kund. Anna är erfaren och det kändes tryggt att Anna hanterade vår husaffär med allt vad det innebär och fick den i hamn. "
"Jag uppskattade vår raka och direkta dialog, vi hade regelbundna avstämningar. Anna är engagerad och bryr sig, det är viktigt för mig som kund. Anna är erfaren och det kändes tryggt att Anna hanterade vår husaffär med allt vad det innebär och fick den i hamn. "
Läs mer
säljare på Lagerfelts väg 30

28 jun 2022

"En utmärkt kombination av professionellt förhållningssätt, kunskap, saklighet och bemötande med hög kvalitet. Kan bara varmt rekommendera Anna, Marie och det team som varit delaktiga i processen med att sälja min bostad."
säljare på Olsborgsvägen 48

23 jun 2022

"Anna lyckades skapa tydlighet och lugn i en osäker period på bostadsmarknaden genom sin gedigna erfarenhet. Hon var transparent, tillgänglig och kommunikativ. Det var tryggt att resonera med henne kring svåra avvägningar givet läget. Jag uppfattade även att hon hade en bra och proaktiv dialog me..."
"Anna lyckades skapa tydlighet och lugn i en osäker period på bostadsmarknaden genom sin gedigna erfarenhet. Hon var transparent, tillgänglig och kommunikativ. Det var tryggt att resonera med henne kring svåra avvägningar givet läget. Jag uppfattade även att hon hade en bra och proaktiv dialog med potentiella köpare. Jag kände mig helt enkelt trygg eftersom jag kunde lita på hennes proffsighet. "
Läs mer
säljare på Västra Manhemsvägen 1

23 jun 2022

"Anna är proffsig på att driva igenom hela affären så att både köpare och säljare känner sig nöjda och trygga."
säljare på Bylevägen 117

21 jun 2022

"Mycket energisk och kunnig är min uppfattning.
Har sålt både hus och lägenhet på ett år.
Båda efter första visningen. "
säljare på Rosengårdsvägen 5

21 jun 2022

"Anna Fernros är en mycket erfaren, kompetent och pålitlig mäklare. Vi kände oss trygga under hela processen och lämnar våra allra bästa och varmaste rekommendationer.
Heli och Anders Renman
"
säljare på Murkelvägen 17

29 apr 2022

"Snabb, målinriktad och driftig. Ingav en känsla av kontroll genom hela affären. "
säljare på Teknikvägen 15

27 apr 2022

"Anna Fernros hos Jägholms Fastighetsmäklare i Vallentuna har varit till hjälp vid
försäljning av 2 tomter på Lingsbergs Säteri AB i Vallentuna. Anna har med sin erfarenhet och kunskap varit till hjälp vid kundkontakt och försäljning och vi kan
rekommendera hennes hjälp vid sälj och köp av fasti..."
"Anna Fernros hos Jägholms Fastighetsmäklare i Vallentuna har varit till hjälp vid
försäljning av 2 tomter på Lingsbergs Säteri AB i Vallentuna. Anna har med sin erfarenhet och kunskap varit till hjälp vid kundkontakt och försäljning och vi kan
rekommendera hennes hjälp vid sälj och köp av fastigheter.
Lingsbergs Säteri AB, Bo Pahlen, Vallentuna"
Läs mer
säljare på Lingsbergsvägen 1

25 apr 2022

"Anna var mycket professionell och hjälpsam. Hon var mån om att få till en bra affär och erbjöd en flexibilitet som gjorde att det blev en smidig försäljning."
säljare på Rosengårdsvägen 27

23 apr 2022

"Jag kontaktade Anna för att jag visste att hon hjälpt mina föräldrar tidigare, både med en försäljning och ett köp och att de varit så nöjda. Jag tycker själv att Anna är en mycket professionell och driven mäklare. Både Anna och hennes kollega Marie har varit snabba att svara på mina frågor och h..."
"Jag kontaktade Anna för att jag visste att hon hjälpt mina föräldrar tidigare, både med en försäljning och ett köp och att de varit så nöjda. Jag tycker själv att Anna är en mycket professionell och driven mäklare. Både Anna och hennes kollega Marie har varit snabba att svara på mina frågor och höll mig uppdaterad. Jag kan varmt rekommendera Anna som mäklare. "
Läs mer
säljare på Källvägen 11

22 apr 2022

"Lätt att få kontakt med o bra samarbete. Bra att mäklaren alltid själv el via Marie var nåbar."
säljare på Klövervägen 18

21 apr 2022

"Anna är driven och kompetent. Hon har gett många bra råd under försäljningen och bidragit med bra kontakter för styling och fotografering. Vi kände oss trygga i hennes händer."
säljare på Östergården 50

29 mar 2022

"Anna är en mycket trevlig och kunnig Mäklare vi kan med varmt hjärta rekommenderar henne Hon uppfyllde alla våra förväntningar vi hade en mycket trevlig person och Mäklare."
säljare på Lillgårdsvägen 18

17 mar 2022

"Anna är trevlig kompetent och engagerad och Marie är också trevlig och kunnig."
säljare på Åby Allé 1C

01 mar 2022

"Mycket proffsigt genom hela processen från start till mål. Tydligt, bra rekommendationer och väldigt stort engagemang. Sälja igen - då blir det med Anna"
säljare på Hagavägen 71

28 feb 2022

"Vi fick ett väldigt trevligt bemötande från Anna som snabbt var anträffbar för att få igång försäljningen. Hon var väldigt driven och proffsig och hjälpte oss att få till en snabb och smidig försäljning. Rekommenderas starkt!"
säljare på Sörgården 151

Statistik och försäljning.

Sålda bostadstyper

Senaste halvåret
Lägenhet
5
Villa
5
Radhus
3
Mark
1

Statistik

Senaste halvåret
Rekommendationer
10
Försäljningar
14
Försäljningsvärde
57 965 000 kr

Betyg och omdömen.

Läs mer om hur vi kontrollerar omdömen här.
Helhetsbetyg
Mäklarens insats totalt sett.
4.8 / 5
Lyhörd
Inlyssnande och tar sig tid att svara på frågor.
4.9 / 5
Engagerad
Väl förberedd och lätt att få tag på.
4.8 / 5
Målinriktad
Har hög energi och är målinriktad.
4.9 / 5
Lätt att tycka om
Upplevs charmig och socialt kompetent.
4.9 / 5

Omdömen

Arvodet var rimligt givet insats och resultat
343 av 352 säljare
Anna satte rätt förväntningar på slutpriset
315 av 350 säljare
Jag var nöjd med bostadsannonsen
329 av 335 säljare
Anna var tydlig och höll mig uppdaterad
351 av 357 säljare

Anna på kartan.

1235 tidigare bostäder
9 bostäder till salu
357 rekommendationer

9 bostäder till salu.

Bostäder

3 295 000 kr
3 rum, 99 m²
33 282 kr/m²
Radhus, Vallentuna
5 995 000 kr
6 rum, 144 m²
41 631 kr/m²
Villa, Vallentuna
1 590 000 kr
4 rum, 90 m²
17 666 kr/m²
Lägenhet, Vallentuna
7 068 kr/mån
7 500 000 kr
6 rum, 186 m²
40 322 kr/m²
Villa, Vallentuna
2 995 000 kr
Lägenhet, Vallentuna

Tidigare försäljningar.

Bostäder

Slutpris saknas
Villa Centrum
4 rum, 117 m²
Utropspris: 5 695 000 kr
3 300 000 kr
Villa Vallentuna
-1 195 000 kr
4 rum, 150 m²
Utropspris: 4 495 000 kr
REKOMMENDERAS AV SÄLJAREN
"Anna har i den skakiga marknaden varit realistisk och inte gett falska förhoppningar kring försäljningsresultat etc. En öppen och ärlig kommunikation som jag verkligen har uppskattat! Hon har varit proffsig, lyhörd och engagerad genom hela (den långa) processen att sälja och jag kan därmed varmt rekommendera henne vidare!"
1 550 000 kr
Lägenhet Norrort
+ 255 000 kr
3 rum, 68,6 m²
Utropspris: 1 295 000 kr
REKOMMENDERAS AV SÄLJAREN
1 100 000 kr
Lägenhet Norrort
-95 000 kr
1 rum, 55,4 m²
Utropspris: 1 195 000 kr
Slutpris saknas
Villa Vallentuna
5 rum, 135 m²
Utropspris: 4 750 000 kr

Statistik för publicerade bostäder, försäljningar och omdömen baseras på data från Booli och Hittamäklare. Statistiken för försäljningar avser inrapporterade och verifierade slutpriser från mäklare eller av Booli inhämtade och verifierade slutpriser. Statistiken för publicerade bostäder baseras på information som publicerats på Booli.se. Statistik för omdömen och rekommendationer baseras på omdömen från säljare som lämnats via Booli och Hittamäklare.