Åke Åkerman

Profilbild för Åke Åkerman
Åke Åkerman
4.9 / 5
(122 omdömen)
Statistik senaste halvåret:
18 st
15 st
72 970 000 kr

Bakgrund

Åke Åkerman jobbar på Alvhem Mäkleri & Interiör och är registrerad mäklare sedan 2015-08-03. Åke har fått in 15 rekommendationer från säljare under det senaste halvåret och har utmärkelsen Säljarfavorit sedan februari 2020. Åke har haft 18 försäljningar det senaste halvåret. Försäljningarna har gällt lägenheter och motsvarar ett värde på 85 735 000 kr.

Presentation

Under 1940-talet hade min sambos gammelmorfar Uno en cykelverkstad på Alfhemsgatan 5, mitt emot vårt nuvarande kontor på Olivedalsgatan 16. Några meter upp på Nordhemsgatan jobbade hans fru Lilly som modist och tillverkade hattar, ett hantverk som krävde sin yrkesskicklighet. Kanske var det meningen att jag en dag skulle hamna just här, på Alvhem. Jag minns att jag redan när kontoret slog upp portarna för 12 år sedan tänkte tanken – “Där ska jag jobba en dag”.

Efter många år på en av de större mäklarfirmorna i stan känner jag att jag har hittat hem. Att få jobba med det jag brinner för är en ynnest, och jag är tacksam att jag får göra det med ett varumärke som jag till kan identifiera mig med. Intresset för bostäder var ingenting jag fick med modersmjölken, utan kom först i vuxen ålder då jag köpte och inte långt därefter sålde min första bostadsrätt. Varje resa vi åker på är förknippat med nackspärr då jag alltid har huvudet riktat upp mot en vacker fasad där jag tillåts drömma mig bort om husets historia.

Som mäklare upplevs jag som energisk, trovärdig och kompetent. Kunder som efter att ha träffat mig i köpprocessen också väljer att anlita mig när de ska sälja ser jag det yttersta kvittot på att jag gjort ett gott jobb, liksom de personer som anlitat mig flera gånger vid försäljning av olika lägenheter. Målet är alltid detsamma – att lotsa igenom både köpare och säljare på ett tryggt sätt och att båda ska vara så nöjda med mig att de med glädje rekommenderar mig.

Jag har själv förmånen att bo i en äldre fastighet i Linnéstaden från 1906 där jag bor ihop med min sambo Louise. Att själv vara med i köp- och säljprocessen som mäklare ger en ovärderlig kunskap, något jag alltid bär med mig när jag träffar stressade köpare och säljare som är på väg att göra sitt livs troligtvis största affär. Sen vi flyttade in här har vi gjort omfattande renoveringar där det platsbyggda köket är kronan på verket, så fråga mig gärna om tips och råd inför kommande renoveringar – efter många lördagar på de flesta av Göteborgs byggvaruhus och åtskilliga timmar med kökssnickare ställer jag gärna upp som bollplank.

Hör gärna av er så berättar jag mer om hur jag kan hjälpa er, oavsett det gäller en försäljning i närtid eller om ni på sikt vill ändra er boendesituation.

Säljare om Åke.

25 maj 2020

"Mycket nöjda från första mötet hos oss till att signera kontraktet vid försäljning."
säljare på Lasarettsgatan 6

14 maj 2020

"Åke lyckades sälja vår lägenhet mitt under en pågående pandemi. Det säger ganska mycket om hans engagemang och driv! "
säljare på Fjällgatan 24C

23 apr 2020

"Åke är en otroligt kompetent och trevlig mäklare som gav ett professionellt och personligt bemötande. Alla som vill ha en genuin och engagerad mäklare bör välja Åke! "
säljare på Ingenjörsgatan 7A

01 apr 2020

"Åke är en fantastisk mäklare & Alvhem som byrå kändes helt rätt. Tydlig stil, högt engagemang och familjär. "
säljare på Alströmergatan 3A

26 feb 2020

"Jag fick långt över vad värderingen var. :)"
säljare på Hvitfeldtsgatan 9

19 feb 2020

"Vi är fantastiskt nöjda med både mäklare och styling. Försäljningen var smidig och lägenheten gick för väldigt mycket högre pris än vad vi förväntade oss."
säljare på Alströmergatan 3A

17 feb 2020

"Vi valde Åke Åkerman efter att ha köpt vår lägenhet av en av hans kollegor på Alvhem för 12 år sedan. Alvhem har under åren även sålt flera andra bostäder både i vår egen bostadsrättsförening och i närområdet, till största belåtenhet för både köpare och säljare. Åke och hans kollega gav tidigt ett mycket förtroendeingivande intryck, och alla våra förväntningar angående prisbild och slutresultat, uppfylldes med råge. Åke Åkerman rekommenderade även en inredningsfirma – GreyDeco – som gjorde ett alldeles förträffligt jobb med att fräscha upp vår lägenhet, utan att den kändes främmande på något vis. I alla detaljer gjorde Åke och hans kollegor ett absolut förstklassigt jobb, vi kunde inte vara mer nöjda med hans insats, och jag tror att även köparen är mycket nöjd med resultatet. Vi kan därför med hela vårt hjärta rekommendera Åke Åkerman för alla liknande uppdrag. ”Absolute top-notch job”, som de säger på andra sidan kanalen."
säljare på Kastellgatan 7

05 feb 2020

"Detta var andra gången inom loppet av ett par år som vi valde att anlita Åke eftersom vi då var så nöjd med honom, det visade sig vara det absolut bästa vi kunde göra. Till skillnad från många andra mäklare vi träffat pratar Åke inte utan lyssnar också och är oerhört lyhörd, engagerad och gör det där lilla extra som ibland krävs för toppresultat. Som ett exempel på detta svarade han en spekulant sent en lördagskväll som dagen därpå kom på förhandsvisning tillsammans med tre andra sällskap, personen som hörde av sig kvällen innan var även den personen som tillslut köpte lägenheten.
Åke höll oss under hela försäljningsprocessen informerade om vad som skedde i processen, samt gav råd kring vad och hur vi skulle tänka rörande samtliga delar av försäljningen. Vid avslutad affär fortsatte Åke hålla kontakt med oss för att vara behjälplig med kommande bostad vilket vi aldrig tidigare hört någon annan mäklare göra.
Just det, slutpris? Åke sålde vår lägenhet till rekordpris, aldrig tidigare har en 3a i vår storlek sålts för ett så högt pris i hela Majorna och Kungsladugård. Toppklass, toppförsäljning och en riktig toppenkille! "
säljare på Godhemsgatan 5

30 jan 2020

"Åke gjorde bästa tänkbara insats. Han har mycket god kännedom om hans område gällande priser, fastigheter, kontakter osv. Åke var proffsig och lyhörd genom hela processen och vi är ytterst nöjda. Högsta betyg på alla områden."
säljare på Ingenjörsgatan 10

24 okt 2019

"Kunnig, engagerad, hjälpsam o lätt att alltid nå."
säljare på Arsenalsgatan 6A

22 maj 2019

"Extremt nöjda! Åke är engagerad, proffsig, lyhörd och svarar snabbt på alla frågor vi haft!"
säljare på Chalmersgatan 16

13 maj 2019

"Åke är en Väldigt proffsig och trevlig mäklare. Rekommenderas starkt!"
säljare på Seminariegatan 16

28 mar 2019

"Jag rekommenderar Åke Åkerman som mäklare "
säljare på Bohusgatan 16A

18 mar 2019

"Jag sålde en bostadsrätt i centrala Göteborg. Mäklaren var under hela processen utmärkt att ha att göra med. Lugn, trygg och serviceinriktad. Jag fick hela tiden information vad som var på gång och jag kände mig förvissad om att allt gjordes för att det skulle bli så bra som möjligt, vilket det också blev.
Utmärkt! 5 av 5!"
säljare på Stampgatan 62

18 mar 2019

"Vi kände oss trygga och säkra med Åke Åkerman som mäklare. Han skötte försäljningen utmärkt. Vi skulle gärna rekomendera honom till andra som ska sälja sin bostadsrätt."
säljare på Friggagatan 3B

22 feb 2019

"Mycket engagerad och duktig mäklare"
säljare på Frida Hjertbergs gata 1

21 feb 2019

"Jättenöjd med Åkes insats både vid köp och försäljning. Pålitlig, trygg och kunnig på både marknad och pris. Mycket gott bemötande och alltid tillgänglig! Visade stort tålamod och kunde svara på omöjliga frågor och möta mina förväntningar. Rekommenderar honom varmt! "
säljare på Alströmergatan 3A

15 feb 2019

"engagerad o trevlig "
säljare på Brynolfsgatan 3C

20 jan 2019

"En väldigt smidig affär, det kändes väldigt tryggt i kontakten med Åke. Min första försäljning och det fanns många frågor men allt blev så väl omhändertaget. Mycket nöjd med vår kontakt och kan varmt rekommendera Åke som mäklare!"
säljare på Thorburnsgatan 10

03 dec 2018

"Kunnig och pålitlig och mycket väl insatt i området, gav mycket information under hela processen."
säljare på Doktor Forselius gata 22

03 dec 2018

"Väldigt bra och tydlig, lätt att kommunicera med"
säljare på Erik Dahlbergsgatan 35C

28 nov 2018

"Kanon jobb av Mr Åkerman! Stort tack för hjälpen med allt! "
säljare på Mölndalsvägen 69D

29 okt 2018

"Vi fick ett gott intryck av Åke redan från start. Han höll vad han lovade. Han var engagerad och lättillgänglig under hela processen och höll oss hela tiden uppdaterade.
Vi kan varmt rekommendera Åke!"
säljare på Örnehufvudsgatan 3

26 okt 2018

"Lyhörd, ärlig och professionell mäklare. Rekommenderas varmt!"
säljare på Gyllenkrooksgatan 1

03 okt 2018

"It felt like broker had hard time retaining the buyers. It could be his badluck either but we had a problem selling the apartment. It took longer than expected, we had multiple viewings and even reduced the acceptpris. Broker was although kind enough to reduce his fees as to minimize our loss."
säljare på Ebbe Lieberathsgatan 16C

02 okt 2018

"Åke gjorde det omöjliga möjligt! Jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att vi skulle få så mycket vid försäljningen då marknaden såg mörk ut med flera liknande bostäder ute till lägre pris, men Åke hade en plan från början till slut. Åke ger sig inte och jobbar hårt för att nå målet. Åke har varit mycket hjälpsam ex inför visning och är lätt att få kontakt med. "
säljare på Karin Boyes gata 10

05 aug 2018

"Åke Åkerman är en toppen mäklare med stor kompetens & kunskap om marknaden. Väldigt målinriktat och hittar ständigt nya lösningar. Jag rekommenderade Åke starkt eftersom han alltid försöker tillgodose säljaren och köparens krav och önskemål."
säljare på Burgårdsgatan 10B

03 aug 2018

"Åke är mycket trevlig, lyhörd och professionell. Håller god kontakt med oss som säljare och informerar oss om läget hela tiden vilket är mycket uppskattat. "
säljare på Mölndalsvägen 87B

30 jul 2018

"Åke är en person som bryr sig och vill det bästa för både köpare och säljare. Han är lätt att ha att göra med, tydlig och effektiv utan att vara för "säljande". Han har möjlighet att sätta sig in i säljarens situation och förmedla lugn och tydlighet. Jag kan verkligen rekommendera Åke som mäklare när du ska sälja din bostad."
säljare på Skanstorget 5B

29 jun 2018

"Väldigt nöjd & kan rekommendera Åke.
Duktig på sitt jobb & vår kontakt ledde till en smidig & tacksam bostadsförsäljning.
"
säljare på Doktor Hjorts gata 12C

25 jun 2018

"Åke är en synnerligen lyhörd, uppmärksam och engagerad mäklare. Han har mycket god kännedom om marknadssituation och andra förutsättningar för försäljning som är guld värt för varje säljare. Han är exemplarisk när det gäller noggrannhet i planering, genomförande och uppföljning under processen. Vi upplevde honom som mycket ärlig och trovärdig. Vi fick snabbt stort förtroende för honom och hade stor tillit till hans bedömningar och förslag. Dessutom är Åke en mycket trevlig person som är mycket lätt att ha att göra med."
säljare på Bohusgatan 24

18 jun 2018

"Det är ingen slump att Åke har så bra rating, statistik och referenser från så många olika nöjda kunder. Vill ni veta varför?
Vi träffade ett flertalet mäklare och hade bestämt oss för en person redan innan vårt möte med Åke men tog mötet för att ge honom chansen att övetyga oss, han gjorde oss sannerligen inte besvikna. Lugn och behaglig att prata med, avslappnad, målinriktad och realistisk i sina tankar kring den kommande försäljningen gjorde att vi utan att blinka valde Åke för uppdraget. Åkes framtoning är, på ett positivt sätt, långt ifrån klichébilden av den typiska mäklaren. Han tar in andra människors tankar, åsikter och erfarenheter på ett mycket sympatiskt och professionellt sätt vilket utmärker honom ännu mer från andra mäklare vi mött. Därtill är han mycket avslappnad och behaglig att prata med, något som gör att man snabbt skapar förtroende för honom.
Åke höll oss ständigt uppdaterade, samt tog ett sista minuten-möte (ej visning utan ett möte i stan) med en intresserad köpare vilket senare resulterade i en försäljning på förhand en bra bit över utgångspriset. Åke var enkel att nå, samt hjälpte oss därtill med en rad olika saker utanför hans egentliga uppdrag som rörde lägenheten som vi under tiden Åke sålde vår lägenhet var med och budade på och sedermera köpte.
Om man står i valet att välja mäklare gör man ett stort misstag om man inte väljer Åke, vi kommer sannerligen inte vilja sälja med någon annan mäklare framöver och vi är övertygade att ni inte kommer bli besvikna om ni väljer honom för uppdraget att sälja er bostad.
Tack för allt Åke, det var ett sant nöje!
Johan & Louise"
säljare på Spekebergsgatan 12

05 jun 2018

"Åke är väldigt professionell både gentemot säljaren och potentiella köpare. Han är engagerad och gör det där lilla extra för att du ska bli så nöjd som möjligt. Rekommenderas!"
säljare på Anders Personsgatan 11

02 jun 2018

"Åke är verkligen duktig och engagerad. Vi var nöjda med honnom."
säljare på Friggagatan 7A

29 maj 2018

"Åke är en av bästa mäklarna jag har samarbetat med. Åke är väldigt trevlig person, In lyssnande, Har hög energi och är målinriktad och lätt att få tag på. "
säljare på Ebbe Lieberathsgatan 16C

29 maj 2018

"Väldigt proffessionell mäklare med ett trevligt bemötande."
säljare på Ebbe Lieberathsgatan 16B

11 maj 2018

"Lätt att jobba med, lätt att få info/status av samt lyhörd. "
säljare på Fridkullagatan 17C

12 apr 2018

"Supernöjd, har både köpt och sålt med Åke flera gånger och är lika nöjd varje gång!"
säljare på Skanstorget 4B

28 mar 2018

"Åke är engagerad, driven och återkopplar snabbt. Han är social och mån om att man som säljare ska känna sig nöjd och belåten.
Jag rekommenderar varmt Åke till andra bostadssäljare.
"
säljare på Fricksgatan 2A

21 feb 2018

"Kan innerligt rekommendera Åke Åkerman!
Vi ställer höga krav på mäklare och han uppfyller alla kriterier.
Höll oss uppdaterade genom hela försäljnings processen, vilket vi uppskattar otroligt mycket.
Så ska en mäklare vara! Vi är supernöjda med Åkes insats!
Anette & Rikard
"
säljare på Mölndalsvägen 87B

24 jan 2018

"Väldigt engagerad och väldig bra återkoppling genom hela processen."
säljare på Helenebergsgatan 2B

06 dec 2017

"organiserad, målinriktad, mycket trevlig med positiv inställning "
säljare på Erik Dahlbergsgatan 24B

01 dec 2017

"Åke ger det där lilla extra. Han tog hand om oss från redan innan vi ens hade en tanke på att sälja och fortsatte hjälpa oss efter att affären var avslutad, då vi skulle skaffa ett nytt hus. Han finns alltid där, är positiv, säker och betryggande. Han var på affären och släppte den inte en sekund tills både vi och köparna var helt nöjda och glada. En riktig stjärna som vi hoppas kunna hålla kontakten med. "
säljare på Föreningsgatan 1A

24 nov 2017

"Åke gav ett professionellt intryck. Saklig, kunnig och trygg genom hela processen. Jobbar hårt för att nå kundens förväntningar. Rekommenderas starkt!"
säljare på Ebbe Lieberathsgatan 16B

08 nov 2017

"Första gången man träffade Åke kändes det så rätt. Han var lyhörd, trevlig och kan sin sak. Kan starkt rekommendera honom. "
säljare på Berzeliigatan 13A

22 okt 2017

"Engagerad, kunnig och charmig. Alltid glad och lättsam. Åke fick oss att känna oss delaktiga och engagerade från första stund. Rekommenderas varmt. "
säljare på Karl Gustavsgatan 31

19 okt 2017

"Första gången jag träffade Åke fick jag förtroende för honom direkt. Min bankkontakt hade rekommenderat Åke och vi hade ett par möten. Ibland jobbar jag udda tider och långa dagar men det var aldrig problem att få till ett möte på mina villkor! Kan varmt rekommendera Åke som mäklare."
säljare på Chalmersgatan 29A

24 sep 2017

"Mäklaren var professionell och samtidigt personlig. Gav trovärdigt intryck. Engagerad och kunnig ,verkar tycka om sitt arbete. Trevlig att ha kontakt med. "
säljare på Viktoriagatan 40

Statistik och försäljning.

Sålda bostadstyper

Senaste halvåret
Lägenhet
18

Statistik

Senaste halvåret
Rekommendationer
15
Försäljningar
18
Försäljningsvärde
85 735 000 kr

Betyg och omdömen.

Helhetsbetyg
Mäklarens insats totalt sett.
4.9 / 5
Lyhörd
Inlyssnande och tar sig tid att svara på frågor.
4.9 / 5
Engagerad
Väl förberedd och lätt att få tag på.
4.9 / 5
Målinriktad
Har hög energi och är målinriktad.
4.9 / 5
Lätt att tycka om
Upplevs charmig och socialt kompetent.
4.9 / 5

Omdömen

Arvodet var rimligt givet insats och resultat
117 av 122 säljare
Åke satte rätt förväntningar på slutpriset
112 av 122 säljare
Jag var nöjd med bostadsannonsen
121 av 122 säljare
Åke var tydlig och höll mig uppdaterad
120 av 122 säljare

Åke på kartan.

194 tidigare annonser
1 bostäder till salu
122 rekommendationer

1 bostad till salu.

Annonser

5 450 000 kr
3 rum, 97 m²
56 185 kr/m²
Lägenhet, Göteborg
4 474 kr/mån

Tidigare försäljningar.

Annonser

6 290 000 kr
Lägenhet Kungshöjd
-100 000 kr
3 rum, 105 m²
Utropspris: 6 390 000 kr
3 800 000 kr
Lägenhet Kungshöjd
+ 150 000 kr
2 rum, 67 m²
Utropspris: 3 650 000 kr
REKOMMENDERAS AV SÄLJAREN
"Mycket nöjda från första mötet hos oss till att signera kontraktet vid försäljning."
2 995 000 kr
Lägenhet Gamla Masthugget
2 rum, 61 m²
Utropspris: 2 995 000 kr
REKOMMENDERAS AV SÄLJAREN
"Åke lyckades sälja vår lägenhet mitt under en pågående pandemi. Det säger ganska mycket om hans engagemang och driv! "
3 450 000 kr
Lägenhet Centrum
+ 490 000 kr
1 rum, 40 m²
Utropspris: 2 960 000 kr
REKOMMENDERAS AV SÄLJAREN
"Åke är en otroligt kompetent och trevlig mäklare som gav ett professionellt och personligt bemötande. Alla som vill ha en genuin och engagerad mäklare bör välja Åke! "
2 800 000 kr
Lägenhet Gamla Masthugget
2 rum, 40 m²
Utropspris: 2 800 000 kr
REKOMMENDERAS AV SÄLJAREN
Vi använder cookies för att anpassa vårt innehåll och analysera vår trafik. Du samtycker till vår användning av cookies genom att fortsätta att nyttja vår sajt. Läs om cookies och personuppgifter.